Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Demonstráció a sajtószabadság nemzetközi napján

TFSZ és a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom tiltakozásán mintegy 150-en vettek részt.
Demonstrációt tartott a sajtószabadság nemzetközi napján, csütörtökön délután Budapesten a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) és a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom. A két szervezethez a közmédia tisztaságáért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisa előtt tiltakozók is csatlakoztak.

A demonstrálók egy tucatnyi autóból álló konvojjal az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisa elől először a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) I. kerületi épülete elé vonultak, ahol Nagy Navarro Balázs, a TFSZ alelnöke petíciót adott át, amelyben a tiltakozók azt kifogásolták, hogy a médiatanács - korábbi petíciójuk ellenére - nem vizsgálta érdemben a hírhamisítási ügyeket, valamint további vizsgálatokat szorgalmaztak.

Az autókonvoj ezt követően az MTVA, valamint az MTI Naphegy téri épületeit is érintve, a Tiszta Kezek mozgalom zászlóit lengetve és dudálva a Magyar Rádió Pollack Mihály téri épületéhez vonultak.

Nagy Navarro Balázs az itt elmondott beszédében kijelentette: ahol megsértik a sajtó szabadságát, ott megsértik a véleménynyilvánítás szabadságát is, ahol pedig nincs igazi sajtószabadság, ott nincs igazi demokrácia sem.

A tiltakozó rendezvényen fellépett többek között Bródy János, Kulka János, Kováts Kriszta és a Pa-Dö-Dö. A mintegy 150 fős tömegben jelen volt Török Zsolt szocialista és Karácsony Gergely LMP-s politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klórgázszivárgás volt a komlói sportközpontban

A klórgázszivárgással összefüggésben 17 gyermek került megfigyelésre a pécsi gyermekgyógyászati klinikára. Tovább olvasom