Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Demonstrálnak a soproni hívek

A szombati, REAC elleni bajnokin demonstrációra készülnek a soproni szurkolók, így fejezve ki elégedetlenségüket az FC Sopronnál történtekkel kapcsolatosan.

Labdarúgás

Két soproni szurkolói csoport, a Brigade Sopron és a Scorpions szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásában kifejtette: szeretnének szombaton figyelemfelkeltő demonstrációval kifejezni elégedetlenségüket. Ennek értelmében a két félidő első tíz percében nem mennének be a szektorokba a hazai szurkolók. Arra kérik a szurkolói csoportokhoz nem tartozó drukkereket, ők is csatlakozzanak a demonstrációhoz.
S hogy mire akarják felhívni a figyelmet? Mint írják: a többségi tulajdonos, Vízer László Máriusz érkezésekor szó volt nemzetközi szereplést érő helyezésről, dobogóért küzdő csapatról, utánpótlásbázisról, az SVSE futballszakosztályával kialakítandó fiókcsapat létrehozásáról. Eltelt két év és az ígéretekből semmi nem valósult meg.
Mi történt helyette? – teszik fel a kérdést a szurkolók. Meghatározó játékosok távozása, harmad-negyedosztályú külföldi labdarúgók leigazolása, a helyi és környékbeli fiatalok más klubokba „számqzése”, kéthavonta más edző kinevezése, a város hírnevének lejáratása. A csapat a kiesőzónába került. Mindezeknek köszönhetően a nézőszám radikálisan csökkent. A két évvel ezelőtti nagy családból a játékosok közül hárman, Horváth András, Sifter Tamás és Sira István maradtak hírmondónak.
Éppen ezért érzik úgy, hogy valamit tenniük kell. A demonstrációval szeretnék a tulajdonos, a vezetőség és a játékosok tudtára adni: nincsenek megelégedve a mutatott teljesítménnyel, nem fogadják el a magyarázkodásokat.
Kemény szavak, ám a soproni csapat helyezése alapján nem alaptalan a szurkolók aggodalma. Szavaikat alátámasztandó, összeszedtük, hogy a Vízer-éra alatt, azaz alig több mint másfél év alatt huszonhat futballista távozott Sopronból. A játékosok száma arányban áll az edzőváltásokéval, s így nem meglepő, hogy a drukkerek haragja nem elsősorban a játékosok s az edzők ellen irányul...
Ő k ehhez túl sqrqn adogatják egymásnak a kilincset, az első csapat öltözője tulajdonképpen tranzitvárónak felel meg...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.26.

Tovább olvasom