Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Demszky Gábor ötödjére is Budapest polgármestere

Demszky Gáborra a fővárosiak 46,90 % voksolt a szavazatok 98,94 % feldolgozottsága tekintetében. A főpolgármester úgy fogalmazott: ötödik megválasztása alkalmából ötször mond köszönetet minden budapestinek.
A szimbolikusnak tekintett főpolgármesteri posztot megnyerte Demszky Gábor, aki 16 éve vezeti Budapestet - jelentette be Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke vasárnap este.

Budapest liberális város - kezdte beszédét Demszky Gábor, akit a szimpatizánsok tapsa másodpercekig nem hagyott szóhoz jutni.

Többségünk lesz Budapesten - jelentette ki Demszky Gábor, újraválasztott főpolgármester éjfélkor. A liberális politikus közölte: az ő mandátumával már nem lesz egyenlőség a kormánypártok és az ellenzék között.

A főpolgármester közölte: ötször szeretne köszönetet mondani a fővárosiaknak, mert ötödször választották őt újra.

Véleménye szerint a szavazók visszadták Budapest becsületét, visszadták a főváros megrendült képét.

A szavazók igent mondtak arra, hogy Budapest a konszolidált demokrácia világvárosa legyen, és a békés építkezésre szavaztak a vandalizmus helyett - jelentette ki.

Demszky Gábor kiemelte: növeltük fővárosi polgármestereink számát.

A főpolgármester végül kijelentette: azoknak is szeretne köszönetet mondani, akik az ellenzéki jelölteket támogatták szavazatukkal.

Kuncze Gábor liberális pártelnök elmondta: sokféleképpen lehet értelmezni az önkormányzati választásokat, sokan kiálthatják ki magukat győztesnek, de egy biztos: a szimbolikus főpolgármesteri pozíció nem változott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom