Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Demszky: jogszerűtlen Hagyó Miklós és Horváth Csaba lépése

Demszky Gábor továbbra is a helyetteseinek tekinti Hagyó Miklóst és Horváth Csabát, jogszerűen ugyanis nincs arra lehetőség, hogy "visszaszármaztassák" a tőle kapott feladataikat - nyilatkozta a főpolgármester.
Demszky Gábor leszögezte: egyetlen munkavállaló sem dönthet úgy, hogy kedve szerint "hol ellátja feladatait, hol nem". Arra pedig nincs jogi lehetőség, hogy egy főpolgármester-helyettes visszaadja hatásköreit, és úgy akarjon pozíciót betölteni, hogy nem végez munkát - jegyezte meg. A főpolgármester kifejtette, hogy munkáltatói jogkörében és törvényi felhatalmazással ruházta át Horváth Csabára a BKV, valamint a közösségi közlekedés felügyeletét.

Hangsúlyozta, hogy erre azért került sor, mivel Hagyó Miklós nem kívánta ellátni ezt a koalíciós szerződés értelmében a szocialisták által felügyelt feladatot, s ezért azt "elvonta tőle".

Demszky Gábor emlékeztetett rá, hogy a BKV szakmai felügyeletét 15 éve szocialista politikus gyakorolja, s erre a területre az MSZP a 2006-os koalíciókötéskor is igényt tartott. Közölte, hogy a szerdai koalíciós egyeztetésen úgy érzékelte, hogy az MSZP nem tud, vagy nem kíván dönteni a BKV-t felügyelő főpolgármester-helyettes személyéről. Rámutatott, hogy városvezetőként nem fogadhatta el azt, hogy egy ilyen fontos ágazat gazdátlan legyen, ezért az MSZP végleges személyi döntéséig Horváth Csabára ruházta ezt a feladatot.

Hagyó Miklós és Horváth Csaba pénteken az MSZP budapesti elnöksége álláspontjának megfelelően származtatta vissza a főpolgármesternek a tőle kapott feladatait. Nem értenek egyet ugyanis azzal, hogy a főpolgármester egyoldalúan, a koalíciós szerződés ellenében Horváth Csabára ruházta a BKV felügyeletét. A szocialisták azt szorgalmazzák, hogy a Hagyó Miklós által hétfőn leadott feladatkör a szabad demokratáknál maradjon.

Olvasóink írták

  • 1. Power 2009. szeptember 04. 18:02
    „"a BKV szakmai felügyeletét 15 éve szocialista politikus gyakorolja" - Hogyan lehet tíz és száz milliós végkielégítéseket kifizetni egy veszteséges cégnél az adófizető polgárok pénzéből?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga: az IMF túl optimistán látja Magyarország helyzetét

Túl optimistán látja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarország helyzetét - vélekedett a Fidesz… Tovább olvasom