Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Demszky szerint az SZDSZ léte forog kockán

Fodor Gábor és Kóka János is lépjen vissza a frakcióvezető-jelöltségtől, mert küzdelmük miatt immár az SZDSZ léte forog kockán. A Népszabadság információi szerint erre kérte a két politikust a pártnak pénteken írt levelében a budapesti főpolgármester.
Demszky Gábor úgy látja, hogy új, harmadik jelöltre van szükség az országgyűlési képviselőcsoport élén, a két jelölt egyikének sem sikerült ugyanis maga mellé állítani a frakciót.

A lap információi szerint több név forog a pártban a lehetséges harmadik jelöltről, közülük egyelőre Eörsi Mátyás, korábbi frakcióvezető tűnik a legesélyesebbnek. Viszont ő is csak akkor vállalná el a jelöltséget, ha kétharmados többséggel választanák meg.

Olvasóink írták

 • 16. aranka2 2008. december 14. 14:37
  „Kedves Achilleus,
  a neten természetesen nem magázódunk, ez itt nem comme il faut.
  Tudom, hogy az szdsz-nek nincs 10-15 % szavazója, ennyi valóban liberális gondolkodású magyarról beszélem, közülük jön össze annyi, amennyi adott pillanatban épp összejön.
  A tőke és szabadrablásról felfestett látomásod kb 150 éves, már születése pillanatában is csak torz karikatúra volt, a szabadság a szolidaritással együtt, azzal állandóan változó, de valamennyire mindig egyensúlyt tartó elegyet alkot. Tény, hogy pl. az írországi éhezés idején sok volt írható az akkoriban Angliában uralkodó liberalizmus számlájára, de 150 év óta már sokat fordult a világ.
  Nem hiszem, hogy az szdsz még mindig a szeta pártja lenne, SO. halála óta ezen a téren sokat romlott a helyzet.
  A globalizációt és a kozmopolitizmust vállalom, ugyanis vagy ez a jövő, vagy az egymással marakodó, egymást békésen gyilkolászó törzsi nacionalizmusok világa. Persze magyarnak és kereszténynek lenni éppen annyira jogosult érték, mint zsidónak vagy mohamedánnak, akkor szép a világ, ha ebbe kivülről senki nem ugat bele. Ebben a vonatkozásban az szdsz-t nem érheti szemrehányás.
  A hetvenes években még senki sem volt az, mint manapság, Demszky és Haraszti is barbár eszméket követtek akkoriban. Az viszont nagyon erős túlzás, hogy ennek a csírájában elfojtott kis összeesküvésnek országos politikai jelentősége lett volna. A új gazdasági mechanizmust Biszkuék árulkodása és rimánkodása következtében Brezsnyev, azaz a megszálló szovjet imperialista hatalom állíttatta le.
  Arra hívatkozni, hogy kinek ki volt a nagyapja, nagyon ízlésem ellen való.
  Egyébként öröm veled vitatkozni, hiszen látom, hogy sok, politikailag semleges kérdésben gyakran egymáshoz közeli véleményt képviselünk.”
 • 15. tahoszegedi 2008. december 13. 14:59
  „http://www.youtube.com/watch?v=j3LH01LCvYY&feature=related”
 • 14. achilleus 2008. december 13. 14:41
  „aranka2 2008.12.13. 11:28
  "A rendszerváltás utáni magyar politikai élet egyik legfontosabb képződménye - nem fog eltűnni!
  Magyarországon mindig volt és mindig lesz is 10-15 %-os választói réteg, akiknek a szabadság és szolidaritás a legfontosabb. Egyébként Demszkynek már megint igaza van."
  10-15%?? Mióta nincs ennyi szavazója az SZDSZ-nek? Nézzen már utána!!
  Szabadság és az SZDSZ? A tőke és a szabadrablás szabadsága! + Lehet szabadon munkanélkülinek, narkósnak és egyéb devianciákban fetrengőknek lenni, lehet szabadon éhendögleni, pénz híján szabadon orvosi ellátás nélkül kifeküdni!! Nem szabad (de legalábbis nem ajánlatos) viszont magyarnak és kereszténynek lenni, és ez nagyon nem zsidózás akart lenni, hanem az egyenlő mérce hiányára utal az szdsz közeli fullajtárok részéről.
  Szolidaritás??? Aranka2, ha maga azt hiszi, hogy ez még Solt Ottilia vagy a SZETA pártja, akkor Ön óriási tévedésben van! Ez a nemzetközi tőke, a kozmopolitizmus, a globalizáció pártja, semmi köze a nagy elődökhöz! (Mind otthagyta, aki számít, ha nem vette volna észre.)
  Demszky és az igazság: Persze, amikor maoistaként a 70-es években bevitték, akkor is igaza volt. Biszku, Marosán és Komócsin elvtársak Kádár ellenes összeesküvésében vett részt! Menjen rá a parlamenti önéletrajzára. Annyit sikerült elérni, hogy az új gazdasági mechanizmust ezek az urak, ilyen ifjúsági hátszéllel leállították. Mellesleg ellentüntetést szervezett a szétvert 1973-as március 15-ei fiatalok ellen! Maoista utyából nem lesz demokratikus szalonna! - csakhogy idézzek egy renegát (volt!) vezető szdsz-est. Nem csodálkoznék, ha a rendőrségen másfajta megállapodások is születtek volna.
  Az SZDSZ tehát sem nem szabadságpárti, sem nem szolidáris, ami maradt belőle, az a rózsadombi káderdűlő soha nem nélkülöző, mszmp főkáder- sőt ávósivadékainak gyűjteménye.”
 • 13. KovácsPistike 2008. december 13. 13:58
  „Power! Az egyik százmilliárdos SZDSZ-es ingatlanbiznisz men már előzetesben van!
  http://www.ingatlanmagazin.com/read/6637
  Egyetértek Zejkoval, a börtönben a helyük!”
 • 12. belabacsi 2008. december 13. 13:34
  „gyártják erösen a lop-stop táblákat :DD”
 • 11. radenko 2008. december 13. 13:21
  „SZDSZ azon siránkozik a léte függ azon, hogy frakció vezetőt kell a két személy között választani. Én azt mondtam és mondom a világban a liberalizmus eszméje meghalt és a szemét dombra való mert a piac önmagát nem tudja szabályozni.Akik meg szabályozhatnák azok meg tök hülyék hozzá mert nem látják és látták az erdőtől a fát.”
 • 10. Power 2008. december 13. 13:10
  „Még nincsenek előzetesben?”
 • 9. Zejko 2008. december 13. 13:10
  „Elfognak tünni márt kevesen védik őket kezdenek napvilágot látni piszkos ügyleteik börtönben a helyük!Annyira liberálisak hogy az ember számukra az utolso!!!”
 • 8. abdul66 2008. december 13. 12:58
  „Ideje volna eltűnniük a közéletből,de a sitten szívesebben látnánk őket.”
 • 7. belabacsi 2008. december 13. 12:55
  „aranka ,0,1 % tamogatottsaggal nem fog menni! csak ha csalnak akkor. vege a dalnak a horngabori ut ki van jelölve nekik is.”
 • 6. KovácsPistike 2008. december 13. 12:28
  „Horn Gábor: az SZDSZ fontosabb, mint az ország!
  Amíg ilyen szdsz-féle pártocskák uralják a magyar közéletet, addig nem sok jóra számíthatunk.
  Az szdsz is részese a magyar gazdaság lerombolásának, a magyar társadalom lezüllesztésének, Demszky ugyanezt teszi Budapesttel.”
 • 5. aranka2 2008. december 13. 11:28
  „A rendszerváltás utáni magyar politikai élet egyik legfontosabb képződménye - nem fog eltűnni!
  Magyarországon mindig volt és mindig lesz is 10-15 %-os választói réteg, akiknek a szabadság és szolidaritás a legfontosabb.
  Egyébként Demszkynek már megint igaza van.”
 • 4. xene@freemail.hu 2008. december 13. 10:40
  „Nem fognak eltűnni nyugi!!! Az 5% szerintem meglesz, főleg mert Pesten eléggé sok szavazatot kapnak. Nagy valószínűséggel -szerintem- az MDF fog kipottyanni legközelebb. A jövő tavaszi Európa-parlamenti választások iránymutatóak lesznek, mivel az rá fog világítani, hogy ki-mennyire tud embereket mozgósítanii. Már előre undorodom, hogy hamarosan elindul a kampány, s 2010 közepéig meg sem fog állni!!! Megint mennyi pénz fog elfolyni reklámra....tehát most 2 választás lesz egymás után rövid időn belül...szép jövő”
 • 3. achilleus 2008. december 13. 09:56
  „Most nézem a fotót! Demszky feje az asztalon!!! OK, ez jó húzás volt!”
 • 2. achilleus 2008. december 13. 09:55
  „A rendszerváltás utáni magyar politikai élet legkártékonyabb képződménye tűnne el a süllyesztőben. És remélem el is fog! Egy részét már most nyelik a börtönök, a többi senkiházit pedig a feledés (és még azzal járnak jól!).”
 • 1. klj_54 2008. december 13. 09:37
  „Az szabad madaraknak már csak múltjuk van!
  Csoda lenne, ha átlépnék az 5%-os küszöböt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferihegyi sztrájk: késéssel, de felszállnak a gépek

A Ferihegy 2B terminálról induló két, szombat hajnali gép - a Budapest Airport honlapjának tájékoztatása szerint - fél-egyórás késéssel ugyan, de felszáll majd. Tovább olvasom