Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Derült égből Polly (Along Came Polly)

Reuben Feffer remekül él úgy és abból, hogy mindig biztosra megy. Egy vezető biztosító kockázatbecslőjeként ő a veszély minimalizálásának szakembere – mottója, hogy aki nem kockáztat, az nem is veszít. Polly Prince ezzel szemben szerencsejátékként éli meg az életét, élvezi, hogy sodródó életstílusa milyen váratlan helyzetekbe hozza.
rendező: John Hamburg

forgatókönyvíró: John Hamburg
operatőr: Seamus McGarvey
díszlettervező: Martin Whist
jelmeztervező: Cindy Evans
zene: Theodore Shapiro
látványtervező: Andrew Laws
vágó: William Kerr, Nick Moore

szereplő(k):
Ben Stiller (Reuben Feffer)
Jennifer Aniston (Polly Prince)
Philip Seymour Hoffman (Sandy Lyle)
Debra Messing (Lisa Kramer)
Alec Baldwin (Stan Indursky)
Hank Azaria (Claude)
Bryan Brown (Leland Van Lew)

A film sztorija

Reuben Feffer remekül él úgy és abból, hogy mindig biztosra megy. Egy vezető biztosító kockázatbecslőjeként ő a veszély minimalizálásának szakembere - mottója, hogy aki nem kockáztat, az nem is veszít. Polly Prince ezzel szemben szerencsejátékként éli meg az életét, élvezi, hogy sodródó életstílusa milyen váratlan helyzetekbe hozza. Mindig van új lehetőség - új állás, másik lakás egy másik városban - ha a jelenlegi nem jönne be. Nem nagy ügy, ugorjunk.

Így hát amikor egy véletlen találkozás ugyanarra a bulira sodorja hőseinket, a nemrég (és csúnyán) faképnél hagyott Reuben úgy dönt: ez egyszer a véletlenre bízza magát. Egy randevú Pollyval talán visszalendíti életét a szokott kerékvágásba, hiszen a lány vonzó, életteli, vicces - és végül is egyszer már találkoztak, hetedikes korukban. Mennyit változhat egy ember ennyi idő alatt, nem igaz?

Nos, Pollynak hetedikben valószínűleg még nem voltak tetkói. És nem bukott a fűszeres kajákra, a vérbő salsa táncra, vagy az ex-pasik szuvenírjaira, mint amilyen például az a félvak menyét, amit Olaszországból hozott. Reuben pedig általánosban még nem tervezte meg aprólékosan előre minden kis lépését, és még nem élt ennyire kényszeresen biztonságos életet. Ám az élet csupa kockázat, hát még a szerelem... www.port.hu

Kritikák

PremierPark.hu

"Eddigi munkamódszeréhez hasonlóan Hamburg most is úgy látott neki a
forgatókönyvnek, hogy írás közben igyekezett nem gondolni konkrét színészekre. Inkább arra törekedett, hogy gyors mozdulatokkal felvázolja a karaktereket, reális alapokat teremtsen körülöttük, hogy azután mindent összezavarjon és belelökje őket az élet legzűrösebb sűrűjébe.
„Leginkább azt szeretem az írásban, hogy először kigondolok egy normális szituációt, aztán eltolom a komikus végletek felé, majd egyre rosszabbá és rosszabbá teszem - nekem ilyen rugóra jár az agyam.

A legtöbb figura esetében tényleg az történt, hogy csak írtam, anélkül, hogy konkrét színészeket láttam volna bennük, mert szeretem úgy megírni a szereplőimet, hogy elevenné és reálissá váljanak számomra. De Bennel már dolgoztam együtt néhány filmben, és minél tovább foglalkoztam Reuben figurájával, annál inkább úgy gondoltam, hogy tökéletes lenne a szerepre. Magam előtt láttam őt a jelenetekben.""
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező a törkölylepárlása

A szőlőskertek még hó alatt, nagyon messze a szüret, a nagybani bortermelőknek azonban máris amiatt… Tovább olvasom