Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Deutsch: a 2012-es költségvetés megvédi a magyar családokat

A 2012-es költségvetés azt a célt szolgálja, hogy a magyar gazdaság örökölt nehézségeivel szemben és a világgazdaság egyre komolyabb problémáival szemben megvédje az országot, megvédje a magyar családokat és a magyar polgárokat - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője Dorogon, a jövő évi költségvetésről tartott sajtótájékoztatóján.
"A jövő évi költségvetés hozzásegíti az országot, hogy tovább lehessen csökkenteni az államadósságot. 2010-ben és 2011-ben Európában összesen két ország, Magyarország és Svédország volt képes arra, hogy gazdasági teljesítőképességéhez mért államadósság mértékét csökkenteni tudja. Ez Európa-szerte elismerést kiváltó teljesítmény" - tette hozzá a politikus.

Deutsch Tamás rámutatott, a 2012-es költségvetés célja, hogy megteremtse a gazdasági növekedés körülményeit, még olyan körülmények között is, hogy legtöbb európai országban stagnálással, vagy visszaeséssel számolnak.

"Magyarországon reális az esély, hogy többek között az európai uniós források felhasználásával a gazdaság az eddig várt ütemhez képest talán kisebb mértékben, de növekedni tud" - fogalmazott.

A képviselő kiemelte, az elmúlt másfél évben 55.000 új munkahely jött létre és további, több tízezer új munkahely teremtésére van szükség.

Jövőre, a kormány az ország megújításának programja keretében, az nagy ellátórendszerek, mint az egészségügy, az oktatás, az önkormányzati rendszer polgárok érdekét szolgáló átalakításával egyszerre növeli a szolgáltatások színvonalát és megszüntetni a rendszerekben lévő pazarlást - mondta el a politikus.

"Hitem szerint ez egy olyan költségvetés, mely sok európai ország számára példát mutat. Magyarország sok tekintetben elébe megy olyan változtatásoknak, melyeket az előttünk álló években sok uniós országnak, még a magyarországinál jobb gazdasági körülmények között lévő országoknak is végre kell hajtani" - tette hozzá Deutsch Tamás.

Olvasóink írták

  • 2. Agyalapi 2011. december 11. 14:50
    „És ma, két nappal később mit mondasz, kedves Tomi?”
  • 1. Nyomozo 2011. december 09. 18:26
    „Tamás, nagyon szépen köszönjük és a Fidesznek is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán elfogadja Fellegi döntését

Orbán Viktor tudomásul veszi, ha Fellegi Tamás arra a következtetésre jutott, hogy egyszerre két… Tovább olvasom