Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Deutsch Tamás 72 órát adott az ügyészségnek

Az ügyészség visszautasítja Deutsch Tamás kuruc.infóval kapcsolatos bírálatát.
A Legfőbb Ügyészség visszautasítja Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő kuruc.infóval kapcsolatos bírálatát - reagált az MTI-nek Fazekas Géza ügyészségi szóvivő miután a politikus szerda késő délután a Facebookon közzétett egy, a vádhatóságot kritizáló írását.

Deutsch Tamás a közösségi portálon "tőről metszett náci szenny(hon)lap"-nak nevezte az oldalt, amelyen szerinte "nap mint nap nyilvánosan megalázzák az összes tisztességes, becsületes, jóakaratú magyar embert". A politikus a honlap működését törvénytelennek nevezte, és bírálta a törvények betartatására hivatott intézményeket, amiért a "náci hírportál dolgos hétköznapjait" zavartalanul éli.

Úgy vélte, az ügyészség a "kétségbeejtő tehetetlenkedésével" évek óta képtelen kideríteni, kik csinálják a szerinte az alaptörvényt és más törvényeket is sértő portált.

"Mostantól számítva pontosan 72 órája maradt az ügyészségnek, hogy törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja ezt a gennyláda náci hírportált" - fogalmazott Deutsch Tamás, aki kilátásba helyezte, hogy ha az ügyészségnél nem állnak azonnal "a két hátsó lábukra", akkor indul a legfőbb ügyészség épületéhez ugróiskolát rajzolni.

Fazekas Géza hangsúlyozta: az ügyészség általában nem szokott képviselők közéleti megnyilvánulásaira reagálni, ugyanakkor durva kirohanásnak és valótlan állításoknak nevezte a politikus által írtakat. Hangsúlyozta: az ügyészség több eljárást is indított a portál ellen, köztük M. Balázs ellen, aki a vádhatóság szerint főszerkesztőként rágalmazást követett el. Hozzátette: annak ellenére tudtak vádat emelni, hogy az Egyesült Államok még 2007 őszén elutasította a portál szerverének lefoglalását az amerikai alkotmány első kiegészítésére, a sajtószabadságra hivatkozva.

A vád alapjául az szolgált, hogy 2006. október 7-én, majd 16-án, majd utána több alkalommal, frissített formában a 2006 szeptemberi budapesti eseményekkel kapcsolatban a kuruc.info közzétette az ügyekben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait.

A Fejér Megyei Bíróság 2011 őszén jogerősen bizonyítottság hiányában felmentette M. Balázst.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: a kormány megtagadja az antalli örökséget

A volt kormányfő Antall József politikai örökségéről videón emlékezett meg a Facebook-oldalán. Tovább olvasom