Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Diákok nyitottak tanszerboltot

A sikeres pályázatnak köszönhetően elkészült, megnyílt és várja vásárlóit egy, a diákok által működtetett tanszerbolt Csornán.
A csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskolában pénteken délután adták át a csornai tanulók által kialakított és működtetett Papirusz tanszerboltot.

Ötmilliót nyertek

Az OTP Fáy András Alapítványa 2005 februárjában pályázatot írt ki a magyarországi és határon túli középiskolások számára „Légy takarékos és kreatív, hogy a jövőd biztos alapokon álljon! – Te hogyan gazdálkodnál 5 millió forinttal?” címmel azzal a céllal, hogy értékteremtő gazdálkodási kultúrát közvetítsen, illetve arra felhívja a figyelmet. Az alapítvány kuratóriuma öt pályázót, köztük két első helyezettet jutalmazott a budapesti díjátadó ünnepségen.
A diákoknak egy fiktív összegből, 5 millió forintból kellett hosszú távon fenntartható, egy közösség számára értéket képviselő, takarékosságon alapuló projektet létrehozni. Két olyan pályamunka is érkezett – a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskolából, valamint a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumból –, amelyet a kuratórium érdemesnek tartott arra, hogy a való életben meg is valósuljon, így ezek a pályázatok a 400–400 ezer forintos megosztott első díj mellett az 5–5 millió forintot is megkapták a megvalósításra.

A tanulók működtetik

A csornai pályázók arra vállalkoztak, hogy egy, az iskolájukban működő papírboltot hoznak létre, amelyet alapvetően az iskola diákjai működtetnek, a bevételt pedig az oktatás fejlesztésére fordítják. Mostanra ez a tervük megvalósult, elkészült a tanulók minden igényét kielégítő Papirusz tanszerbolt.
A péntek délutáni átadóünnepségen Orbán Balázs, az OTP Bank Nyugat-dunántúli Régiójának ügyvezető igazgatóhelyettese idézte fel a pályázat történetét, beszélt a Fáy András Alapítvány tevékenységéről, s megemlékezett az alapítvány névadójáról is.

Nincs lehetetlen feladat

Kovács Istvánné, az iskola igazgatója a Papirusz tanszerbolt kialakítása kapcsán egyebek mellett kiemelte, hogy ez a munka bebizonyította: nincs lehetetlen feladat a hunyadis diákok és tanáraik előtt. Mindenki kivette részét a sokrétű, szerteágazó munkából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan, de nem elegen

A megyei szabadidősport-szövetség 12. alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a tényői Sokorói… Tovább olvasom