Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Diákok papírboltja

Folytatás az 1. oldalról.

– A pályázatot az akkori 11. b osztálynak ajánlottam fel. A diákok nagy örömmel fogadták az ajánlatot, hisz ezáltal kiteljesedhetett a kreativitásuk – mondta el Márton Lívia szaktanár. Hozzátette: legalább húsz ötlet szerepelt a listán, s a tanulók a tanszerbolt megvalósítására dolgozták ki a pályázatot, teljesen önállóan és mint kiderült, sikeresen.
Az eredményhirdetést a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban tartották, ahová a csornai csapatot is meghívták, melynek tagjai ott tudták meg, hogy övék az egyik nyertes pályázat. A díjátadás alkalmából Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, egyben a Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentette: úgy döntött, hogy egy, Európában ez idáig egyedi kísérletbe fog, nevezetesen a pályázatban megjelölt virtuális 5–5 millió forintot a valóságban a pénzintézet a két nyertes pályázó rendelkezésére bocsátja.
Jelenleg befejezéséhez közeledik a bolt kialakítása, amit a tanulók működtetnek tanáraik segítségével. A diákvállalkozás a Papirusz Kft. nevet kapta, és papír, írószer forgalmazásával, valamint egyebek mellett fénymásolással, nyomtatással, fényképezőgépek bérbeadásával, névjegykártyák, képeslapok árusításával foglalkozik.
A Kisalföld megkérdezett két diákot is, hogy mi a véleményük a kezdeményezésről.
Turi Brigitta: – Örültünk a pályázat sikerének, hisz valóban bizonyíthattuk a kreativitásunkat. Amikor pedig megtudtuk, hogy elsők lettünk, annyira meghatódtam, hogy majdnem elsírtam magam.
Erdős Tünde: – Az osztálytársaink büszkék voltak ránk, amikor megtudták, hogy elsők lettünk, de azért akadtak irigyek is. Reméljük, sikeres lesz a vállal-

kozás.
A pályázaton Márton Lívia irányításával Kárpáti

Bettina, Visy Andrea, Horváth Melinda, Bella Eszter, Erdős Tünde, Varga Ramóna, Turi Brigitta, Schmidt Adrienn és Samu Violetta vett részt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívet formált a franciasalátából

Zsűrink Kóródiné Horváth Borbála puttonyos káposztáját választotta a második negyedév legjobb… Tovább olvasom