Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Diákok vertek tanárokat Debrecenben

Két iskolában is összetűzésbe kerültek fiatalkorúak az intézmény pedagógusával csütörtökön Debrecenben; egy 16 éves fiú megütötte a tanárát, egy másik nevelővel pedig három diák került összetűzésbe - közölte a rendőrség péntek este az MTI-vel.
Kovács Károly, a Hajdú megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa elmondta: az azonos épületben működő Nagysándor József Általános Iskolában és a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézményben csaknem ugyanakkor történt a két eset. Az általános iskolában egy mozgáskorlátozott tanár szólított fel három - 15, a 16 és a 17 éves - diákot, hogy másszanak le a radiátorról. A fiúk erre közrefogták a férfit, egyikük hátulról belekarolva megemelte, és nem engedték tovább haladni a folyosón. A másik intézményben szintén csütörtök délelőtt a felügyelő tanárnő szólt rá egy 16 éves diákra, hogy ne szórjon napraforgómagot a földre. A fiú ezután arcon ütötte a tanárt, aki könnyű sérülést szenvedett.

Mind a négy diák ellen közfeladatot ellátó személy - pedagógus - elleni erőszak bűntettének gyanújával indítottak eljárást.

Olvasóink írták

 • 12. Emberségetavilágnak 2012. február 06. 13:33
  „Deszkás!
  A munka. A munkaterápia.
  Mert ne mondja nekem senki sem azt, hogy egy 14-15-16-17... éves kölköt nem lehet dolgoztatni.
  MEG KELL!!! találni azt a feladatot, amiben otthon érzi magát.
  Amiben sikerélményhez jut.
  Az ilyen, elnyomorodott lelkivilágú, ha nem tanul meg dolgozni, előbb-utóbb kiirtja a környezetét. Vagy saját magát.
  Én "ratkógeneráció" vagyok, engem tanulásra, munkára, jó gyereknek, jó testvérnek, jó embernek neveltek a szüleim. Hívő vagyok. Hiszek az értelemben, hiszek a szeretetben, hiszek az emberben.
  Láttam megbélyegzett <moderálva> elföldelni, aki, míg élt minden atomjában aljas volt, de a családja tette azzá, amivé lett.
  Én nem tudom egyetlen vállrándítással túltenni magam a szörnyűségeken.
  Időre van szükségem.
  Nem felmenteni a felelősség alól volt a célom ezeket a "díszifjakat", hanem csak arra utaltam, hogy talán a pokol mélyéről járnak ki naponta egy kis "vizitre".
  A munka pedig emberré tesz. A munka nemesít.
  "Az ember olyan, mint a bor: némely ecetté válik, ám a legjobbja az évekkel együtt érik."
  XXIII. János pápa”
 • 11. újratöltve 2012. február 04. 12:41
  „Majd amikor a tornatanár nyugodtan körbepofozhatja a neveletlen akármilyen szinű nebulót az iskolán, akkor rend lesz! Addig meg ne legyen kötelező a suli, aki nem akar járni az mehet 7 évesen lopni!”
 • 10. igazságkereső 2012. február 04. 11:22
  „Az egyszerűen nem lehet igaz, hogy nem lehet rendet tenni az ilyen neveletlen gyerekekkel! Nem kell megijedni tőlük, jó néhány pofon úgy istenigazából helyére tenné ezeket a szülők által egyáltalán nem nevelt gyerekeket! Nem kell megijedni semmilyen jogi eljárástól, a pedagógust büntetőjogi védelem illeti meg. A verekedő gyerekeket pedig a tanáriban jól el kell verni, hogy emlegesse meg még azt is, hogy a világra jött, ha a jó édes szülője erre képtelen.Hagyjuk az áldemokratizmust, ideje észre venni, hogy ez már évek óta nem vezet sehova!! De mikor fognak erre az illetékesek végre rájönni?!!”
 • 9. deszkás 2012. február 04. 10:15
  „EMBERSÉGET.....! Ez a farkastörvény.Mi lenne ha mindenki igy viselkedne? A homo.... az mi a bánat? Ami megkülönbözteti az embert az állattól.”
 • 8. Emberségetavilágnak 2012. február 04. 09:55
  „Ezek igazi nyomorultak.
  Lehet, olyan családba születtek, ahol az első szó, amit megtanultak: (inkább moderálom én magam).
  Lehet, hogy csak akkor ettek, ha loptak maguknak és 3 éves koruk óta önellátóak.
  Lehet, gyűlölet a párnájuk, erőszak a takarójuk.
  A börtön igazi továbbképző intézmény számukra.”
 • 7. deszkás 2012. február 04. 09:27
  „Pontosan az ilyen másodikos 16 évesek miatt szállitották le az iskolakötelezettséget és vele együtt a megszűnő családi pótlékot. Cinikusan még segitették is a kormányunk politikáját. Végrehajtható börtönt nekik. A fegyházat majd később.”
 • 6. bánki 2012. február 04. 09:25
  „erre is jó a net !

  http://www.nsjsuli.sulinet.hu/new-page-2.html

  ,,Az iskolába jelenleg 168 tanuló jár, ebből 41% veszi igénybe a napközis szolgáltatást. Alsó tagozatban, az iskolaotthonos ellátásban minden tanulónk részesül. A tanulólétszám a 15-28 főig változik, második és harmadik évfolyamon a legmagasabb, az első, a negyedik és ötödik osztályban a legkisebb. Minden évfolyamon magas a Városi Pedagógiai Szakszolgálat által kiadott szakvéleménnyel rendelkezők száma, osztályonként 3-11 főig jellemző. A HH tanulók aránya 60 %, a HHH-s tanulók aránya pedig 15 %.

  A Beilleszkedési, Tanulási és Magatartászavarral küzdő tanulók száma 39 fő, az SNI tanulók száma 8 fő. Az osztályok létszáma alacsony, mivel magas a beilleszkedési, tanulási és magatartászavarral küzdő és hátrányos helyzetű, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya.

  A Nagysándor telepen élők jelentős hányada tartozik a társadalom szegény rétegéhez. Jellemző a nagyfokú munkanélküliség. Jelentős a HH, valamint a HHH családok száma, akiknek a képzettség és a munkalehetőség hiányában kicsi az esélyük a helyzetük megoldására. A városunkban élő családok szociális, anyagi és kulturális helyzete egymástól nagymértékben eltér, ezért nevelő- és oktatómunkánk ehhez a helyzethez igazodik. Tanórán és tanórán kívül megpróbáljuk segíteni a nehéz körülmények között élő, hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását. Ezek a tényezők hatással vannak a gyermekek kiemelkedési lehetőségeire, hisz minél alacsonyabb a szülők iskolázottsági szintje, minél nehezebbek egy család anyagi körülményei, annál több a feladatunk az esélyegyenlőség biztosítása terén."”
 • 5. 267222 2012. február 04. 07:46
  „Szerintem ezeket a deviánsokat ki kellene rendelni közmunkára összeláncolt lábbal./persze úgy,hogy dolgozni
  tudjanak/Nem psychológus kell nekik.Ezekkel másképp nem lehet,sajnos,bánni.”
 • 4. Mogyoró 2012. február 04. 05:57
  „Kizárni őket az ország összes iskolájából, a többi hátha tanul belőle.”
 • 3. Ferrer 2012. február 04. 01:40
  „"Általános Iskolában" - "15, a 16 és a 17 éves - diákot"
  Ez szerintem mindent elmond.”
 • 2. vidékipolgár 2012. február 03. 23:08
  „Akkor keressék meg a hozzá való országot !”
 • 1. StencilAtya 2012. február 03. 21:56
  „nekik más a kultúrájuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szócska szigorítana még a gyógyszermarketingen

Tovább lehetne még szigorítani a gyógyszermarketing szabályain - mondta Szócska Miklós… Tovább olvasom