Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 11°C Még több cikk.

Digitálisan terelnek az M1-es autópályán

Vége a bólyázásnak az M1-es autópálya Győr és Hegyeshalom közötti szakaszán. Az országban elsőként pénteken új, digitális kijelzésű terelő rendszert teszteltek a rendőrség és az autópálya mérnökség szakemberei. A külföldön már bevált jelzőrendszer Magyarországon is jól vizsgázott.
A rendszer négy digitális táblából áll, amelyek fokozatos lassításra és lehúzódásra utasítják az autósokat. Ilyen információs táblákkal egyébként is találkozhatnak az autópályán az utazók, itt azonban újdonság, hogy átalakították őket, és a táblák egy kilométeren belül követik egymást, így ezután a terelésnél is használhatják azokat. A 158-as km szelvénynél lévő parkolóba terelik a járműveket, ahol ellenőrzik a papírokat, a matricát, szondáztatnak. Az új jelzés kevésbé balesetveszélyes, mintha a rendőrök terelnék ki az autópálya forgalmát és gyorsan üzembe helyezhető.

A rendszer kiépítése több mint 100 millió forintba került. Más autópálya mérnökségekről is érkeztek szakemberek, hogy megnézzék működés közben - mondta a Független Hírügynökséget Németh Lajos, rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója. Ezzel a terelési módszerrel ezután gyakran találkozhatnak az autósok Győr és Hegyeshalom között a határ felé vezető oldalon.

Olvasóink írták

 • 7. derű 2008. március 03. 11:00
  „A cikk egy sima közlekedésrendészeti, közbiztonsági ellenőrzésről szól amelynek végrehajtásában a legkorszerűbbnek nevezhető technikai eszközöket alkalmazták.Magam sem rajongok és repesek az örömtől, ha okmányellenőrzés miatt megállítanak, de tudomásul veszem,hogy ilyen volt, van és lesz is,akárki lesz majdan az ország kormányfője.
  Aki ebbe is tömény politikát kever, az beteg és agymosott, a vele (velük) való vita értelmetlen.”
 • 6. magyaro 2008. március 02. 21:25
  „Néhányotok, nagyon hiányolja az 50-es évek "szabadságát"! Javaslom menjen el Kubába, amíg nem késő, de vigye magával szeretett vezérét GyF-et is.”
 • 5. pan.cser 2008. március 02. 19:08
  „Kedves "derű"! Remélem a Nagy Böszme Testvér fog elmenni, méghozzá keletre. Már alapoz, hiszen ha nem sikerül a rendőrállamot felépíteni találhat megfelelőt napkelte irányába. Ti akik a Nagy Testvért pártfogoljátok, nyilván az ellenőrzés kiterjesztését javasoljátok az élet minden területére. Még megérjük a szovjet GAJ tornyok megépítését az útkereszteződésekben. Az volt az igazi, ott aztán nem lehetett ellenőrzés nélkül csámborogni csak úgy! Furcsa ízlésed van, mondhatnám perverz. Engem nem dob fel az utat előttem lezáró rendőrök látványa, meg a parkolóba terelés! De nem ám! Nem tudom hányan lesznek ettől derűsek, de rajtad kívül nagyon kevesen!”
 • 4. angyali 2008. március 02. 14:35
  „Igazad van derű. Kell az ellenőrzés, mert sajnos egyes állampolgárok igenis veszélyeztetik az ittas és gyors vezetéssel a mások életét. Kell az elterelés. Mindenhol be kellene vezetni. Pan.cser meg waterbear pedig menjen még keletebbre ahol nem kell a digitalizált világban élnie. De mi lenne nélkülük a mai kor technikái nélkül? Nem tudnának ilyen negatív üzeneteket írni.”
 • 3. derű 2008. március 02. 13:21
  „Nem kell szeretni pan.cser!
  A Nagy Böszme Testvér szerinted megmondta: el is lehet menni!!!
  Ne nyugatra menj, ott még több a kamera.Ne nyugatra menj, mert ott még Marx utcában is lakhatsz! De menj mindenképp valahova, mert akkor itthon tisztább lesz a levegő, mosolygósabbak az emberek.
  El fog tűnni egy halom negatív energia, amit minden hozzászólásodban nem mulasztasz el sugallni, talán még a nap is fényesebben süt majd.
  Hihetetlen nagy pancser vagy, hihetetlen nagy arccal.”
 • 2. pan.cser 2008. március 01. 21:31
  „Azt látni ebből, hogy kiépül a totális ellenőrzés rendszere. Nincs messze az az idő, amikor minden lakásban kötelezően ott lesz a kamera. A gondolatbűnt szigorúan büntetik. A Nagy Böszme Testvért szeretni kell és létrejön a Múlt Idők Hivatala. Már bebizonyosodni látszik, hogy a történelem téved. Orbán Viktor egy komcsi volt Kisz titkár, a modern kapitalizmus harcosa Fletó születésétől fogva.”
 • 1. waterbear. 2008. március 01. 13:10
  „Asszociáció... vasfüggöny, a kor szellemének megfelelően, digitálisan... Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől peronkapuk a Keleti pályaudvaron is

Hétfőtől a Keleti pályaudvaron is találkozhatnak az utasok a peronkapukkal - mondta a Független… Tovább olvasom