Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Díjazottak kiállítása

Tizenegy éremművész – az elmúlt évi biennále díjazottjainak – munkája látható július 30-ig a soproni Lábasházban. A kiállítást Kiss Melinda művészettörténész rendezte.
A tavalyi, XV. Országos Érembiennále díjazottjainak munkáiból nyílt kiállítás a Lábasházban. A kisteremben Várnagy Ildikó szobrászművész kamaratárlata látható. A bemutatott érméken keresztül nyomon követhetjük az elmúlt évtizedek fejlődését. Mint azt Kiss Melinda művészettörténész, a kiállítás rendezője elmondta, megállapítható, hogy az érme határa kitágul.
– A mai művész több egyéniséget vihet a munkájába, szabadabbá váltak a formák – folytatta a művészettörténész. – A hetvenes évekbeli robosztus tárgyakat ma a lágy, könnyed alakok váltották fel. Ezt jól illusztrálja Várnagy Ildikó munkássága.
Kiss Melinda hozzátette: a Sopronban minden páratlan évben megrendezett érembiennále nemcsak országos jelentőségű, hanem az elmúlt években nemzetközi ismertségre is szert tett. Csak példaként: a brit múzeum, amikor érmét kíván vásárolni, akkor a soproni katalógusból is válogat. A Soproni Múzeum pedig több mint kétezer darab éremmel büszkélkedhet. Hazai viszonylatban a soproni érmészek is előkelő helyet foglalnak el a képzeletbeli ranglétrán. Gondoljunk csak Sz. Egyed Emma, Soltra E. Tamás, vagy Kutas László munkásságára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.27.

Tovább olvasom