Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Díjkiosztó gálával zárul a játék

Gálaműsorral egybekötött díjkiosztóval zárul lapunk több ezer gyereket megmozgató olvasásnépszerűsítő kampánya, az „Olvasni jó!”. A végeredmény még titkos, de a színvonalról sokat elárul, hogy az első 99 helyezett legalább 95 százalékos teljesítményt produkált.
Már csak kilenc nap, és kiderül, kik szerepeltek a legjobban a Kisalföld és a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár közös játékán.

Az „Olvasni jó!" kampány záróeseménye legalább olyan nagyszabású lesz, mint maga a verseny volt. A győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban a magyar kultúra napja után egy nappal, január 23-án, pénteken délután négy órakor kezdődik a díjkiosztó ünnepség. Az eseményen a Szélkiáltó és a Help együttes is fellép.

Az igazi nagy durranás azonban nem a sztárvendégek fellépése, hanem az lesz, hogy kiderül, kik válaszolták meg legjobban a megye történelméhez, néprajzához, irodalmi, művészeti és zenei hagyományaihoz, emlékhelyeihez kapcsolódó hatvan kérdést. A végeredményt már elkészítette a szakértő zsűri, az azonban csak jövő pénteken, a díjkiosztó ünnepségen válik nyilvánossá. A teljes sorrendet a január 24-i Kisalföldből, illetve lapunk internetes kiadásából (www.kisalfold.hu) tudhatják meg az érdeklődők.

A meghívókat ezekben a napokban postázzuk a legjobban szereplő csapatoknak. Akiknek tehát levelet hoz a postás, biztosak lehetnek abban, hogy előkelő helyen végeztek a vetélkedősorozaton – pontos helyezésük azonban jövő péntekig még titokban marad.
Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója kérdésünkre elmondta: a 452 induló csapatból 325-en fejezték be a versenyt, azaz küldték vissza mind a hat forduló megoldásait. A zsűri sejtette ugyan, hogy rendkívül szoros lesz az élmezőny, de arra azért nem számított, hogy 184 csapat ér el legalább 90 százalékos teljesítményt, azaz 378 pontot a maximális 420-ból. Az első 99 helyezett neve mellett 400 vagy annál több pont szerepel. A szakember hozzátette: a városi és a falusi diákok egyaránt jól szerepeltek, s a legjobbak között a megye minden tájegysége képviselteti magát.

Horváth József szerint a vetélkedő szakmai kiértékeléséhez két-három hét kell, de az már most biztos, hogy a játék hozzájárult a gyerekek könyvtárhasználati ismereteinek bővüléséhez. Talán ennél is lényegesebb – jegyezte meg –, hogy a feladatok a helyi kötődések fontosságára és – miután öttagú gárdák versenyeztek – az együttműködés, a csapatszellem szükségességére irányították a figyelmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segélytelefonszámok

Tovább olvasom