Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Dinnyehéj dzsem

Görögdinnye héját levágjuk és egy kis piros részt hagyunk rajta. Apró kockákra vágjuk és enyhén ecetes vízben üvegesre főzzük egy óra alatt (nem puhára). Leszűrjük. Egy kilogramm dinnyehéjhoz 80 dekagramm cukrot és gerezdekre vágott citromot belefőzünk és körülbelül 1,5 óra alatt puhára főzzük, majd száraz dunsztba tesszük. Önmagában is élvezetes, ízletes, de ajánlott gyümölcsrizsbe, püspökkenyérbe, stb.

Hámor Józsefné, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuscsere Sopronban

Egy kapus jött, egy pedig ment. Ez az új esztendő első tényként elkönyvelhető híre az FC Sopron… Tovább olvasom