Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Diszkótragédia: elkezdődött a szórakozóhelyek ellenőrzése

A VI. kerületben már találtak olyan szórakozóhelyet, ahol több hiányosságot is feltártak a szakhatóságok.
A múlt szombaton, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia után országszerte mindenre kiterjedő ellenőrzési akció kezdődött a szórakozóhelyeken.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján közölte, hogy egy Király utcai szórakozóhely ellenőrzése során az alkoholtermékek készletforgalmi nyilvántartását és szabályzatát nem találták a helyszínen. Annak pótlólagos bemutatására idézést adtak át a szórakozóhely képviselőjének, akivel közölték, amennyiben a dokumentumokat nem mutatják be, a hatóság 50 ezer forintos mulasztási bírságot szabhat ki.

Emellett a terézvárosi önkormányzat által elrendelt helyszíni vizsgálat során azt állapították meg, hogy engedély nélküli építési tevékenység (beépítés) történt a szórakozóhelyen, ezért a képviselőt felszólították a fennmaradási engedély beszerzésére.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság munkatársai írásban értesítik majd az illetékes kerületi jegyzőt a szórakozóhely elektromos hálózatának állapotáról - tették hozzá.

Az országos ellenőrzési akció keretein belül "az önálló képviseltre, nyilatkozatra jogosultak előzetes értesítését követően" pénteken megkezdték a fővárosi szórakozóhelyek ellenőrzését.

Az ellenőrzésben több szakhatóság vesz részt, a BRFK biztosítása mellett a fővárosi tűzoltók, a terézvárosi önkormányzat, a Fővárosi Kormányhivatal Munkaügyi Felügyelőségének és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai működnek közre.

Múlt szombaton a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Hat ember ellen indult eljárás. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet.

Pénteken Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy több szakhatóság az ország egész területén mindenre kiterjedően ellenőrzi a szórakozóhelyeket.

"A cél az, hogy minél nagyobb mélységben, minél több szórakozóhely jelenlegi állapotának felmérésével tudják garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát" - mondta Timár Zoltán. Az ellenőrzések befejezése után a tapasztalatokat összesítik, majd az akció végső eredményeit közzé teszik - mondta.

Pénteken a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról számolt be az MTI-nek, hogy átfogó rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közeljövőben Pest megye számos szórakozóhelyén is. Kovács Viktória a West Balkánban történt tragikus esettel összefüggő intézkedési terv kapcsán azt mondta: a legnagyobb, 1,2 millió lakosú Pest megyében is akcióba lendülnek a rendőrök.

Olvasóink írták

 • 11. THE 2011. január 22. 16:52
  „10. Különben nem lesz rend.”
 • 10. Logaritmus 2011. január 22. 15:14
  „Retro Klubban a Széchenyi téren vagy a Number 1 pinceklubban mikor volt utoljára ellenőrzés? Egy tűt sem lehet leejteni, meg lehet fulladni a cigifüstben, udvariatlanok a kidobók, ezt ellenőrizte valaki? A másik, hogy most meg az ellenőrök minden hülyeségbe belekötnek...italok nyilvántartásáért bírság? Miért kell átesni a ló túloldalára?”
 • 9. szilléri 2011. január 22. 14:27
  „Kecskés Tamás 21 éves drogos szervező !
  ,,Még egy napja sincs, hogy három lány meghalt a felelőtlen, pénzsóvár, lelkiismeretlen gazemberek miatt, de már kezdődik a mosdatás, a kimagyarázás, a felelősség hárítása. A HVG cikket jelentetett meg, hogy a menekülési pánik nehezen látható előre . A West-Balkánban szervezett szombat esti rendezvény szervezője ő eddig azt állítja, hogy a beléptetésért és a portaszolgálatért a bérleti szerződés alapján az üzemeltető felelt. A Noise Night Life a Facebookon közzétett anyagban azt írja, nem volt tudomásuk arról, hogy a szórakozóhelynek nincs érvényes működési engedélye."”
 • 8. CsImre 2011. január 22. 13:19
  „És ezt csak most? A baleset előtt nem volt ellenőrzés?”
 • 7. Teo 2011. január 22. 11:36
  „Rendezvények orvosi biztosítása.

  http://www.kalandtar.hu/content/view/280/92/”
 • 6. THE 2011. január 22. 09:54
  „Legtöbb szegedi klubban egy tűt sem lehet elejteni nem tudom, hogy lehet normálisan szórakozni.”
 • 5. deszkás 2011. január 22. 08:52
  „A vizfejű országban a fővárosban.”
 • 4. Egyolvasó 2011. január 22. 08:17
  „Szomorú, hogy három ember élete kellet ahhoz, hogy elkezdjenek az illetékesek vizsgálódni.”
 • 3. Miracala 2011. január 22. 01:05
  „Number One?”
 • 2. geza 2011. január 21. 22:59
  „most kivételesen nem hiszem.
  Azok a helyek amik gázosak bezárnak majd akkor nyitnak, ha lement a hullám és lehet újra fizetni az ellenőrző szervezeteknek :D”
 • 1. tótkomlósi 2011. január 21. 21:32
  „...és elkezdődik az ellenőrzők lefizetése jó magyar alvilági szokás szerint!
  Mert megbüntetni csak a balekokat fogják!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiatörvény: Brüsszel elküldte az aggályait tartalmazó levelet

A bizottság szolgálatainak súlyos kételyei vannak a magyar szabályozás unióssal való megfelelőségét illetően" - áll a levélben. Tovább olvasom