Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Diszkótragédia: pénteken lezárják a nyomozást

Pénteken lezárja a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen január 15-én történt, három fiatal életét követelő tragédia ügyében - tudta meg az ügyet jól ismerő forrásból csütörtökön.

A szórakozóhely egyik gyanúsított ügyvezető igazgatójának védője az MTI megkeresésére megerősítette, hogy ügyfelének csütörtöki kihallgatásán elhangzott: a nyomozóhatóság pénteken lezárja az ügyet. Papp Gábor hozzátette: a rendőrség szokatlan gyorsasággal fejezte be a nyomozást az ügyben, és reményét fejezte ki, hogy kellő alapossággal vizsgálták meg a történteket.

A gyanúsítás szerdai megváltoztatásával kapcsolatban azt mondta: panaszt tett az újabb gyanúsítás ellen, amelynek a büntetési tétele egyébként azonos a korábbi gyanúsításéval.

A BRFK szerdán közölte a rendőrség honlapján, hogy már halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt nyomoz a BRFK a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen január 15-én történt, három fiatal életét követelő tragédia ügyében.

A rendőrségi felhívás és adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a szórakozóhelyen a tragédia estéjén kialakult tülekedésben 14 ember szenvedett nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket. A sérüléseket igazságügyi orvos szakértő minősítette.

A közlemény szerint ezen adatok alapján a nyomozó hatóság halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt folytatja tovább az eljárást. A BRFK a korábbi adatok alapján kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége megalapozott gyanúja miatt indított ismeretlen tettesek ellen büntetőeljárást.

A nyomozás megindítását követően a fővárosi rendőrség hat embert vont gyanúsítottként eljárás alá, és száztíz embert hallgattak ki tanúként.

Január 15-én a West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta.

Az ügyben meggyanúsított hat ember szabadlábon védekezik.

A szórakozóhelyet a terézvárosi jegyző január 19-én 90 napra bezáratta, majd a West Balkán néhány nappal később honlapján közölte, hogy végleg bezár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebességkorlátozó táblát loptak el születésnapi ajándékba

Az utcán leszerelt sebességkorlátozó táblával akarta meglepni 20. születésnapján barátját két… Tovább olvasom