Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.
/span>370 ezren tervezik, hogy kivándorolnak - mesél, aki már…

Diszkótragédia: szabadlábra helyezték az összes gyanúsítottat

Szabadlábra helyezte szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia másik négy gyanúsítottját, így az ügy mind az öt gyanúsítottja szabadlábon védekezhet.

Szigethy György, a bérbeadó cég egyik ügyvezetőjének védője közölte: a bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsítottak esetében a megalapozott gyanúra se áll rendelkezésre elég bizonyíték. Kertész Gusztáv, a bérlő cég ügyvezetőnek ügyvédje azt mondta: a végzés nem jogerős, az ügyészség azt megfellebbezte.

A négy gyanúsítottat szerda délelőtt még bilincsben, rendőrök kíséretében, fotósok és televíziós kamerák gyűrűjében kísérték be a tárgyalóterembe, ahonnan szabadon távozhattak. Az ügy ötödik gyanúsítottjáról már kedden döntött a bíróság, Sz. Győző, a létesítményt bérbe adó cég ügyvezető-tulajdonosával szemben nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését. Esetében ugyancsak fellebbezést jelentett be az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség kedden közölte, hogy az illetékes kerületi ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Diszkótragédia - Szabadlábon az összes gyanúsított. Fotó: MTI (galéria)

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta.

Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este jelentette be, hogy öt embert őrizetbe vettek és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás. A belügyminiszter tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal - Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. - jelölték a gyanúsítottakat.

A budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.

A tragédia előzményeiért kattintson ide >>

Diszkótragédia - Elővezették a másik négy gyanúsítottat a bíróságra

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia másik négy gyanúsítottjának kényszerintézkedéséről szóló tárgyalás szerda délelőtt.

Az MTI tudósítója azt látta: a négy gyanúsítottat bilincsben, rendőrök kíséretében és fotósok, valamint televíziós kamerák gyűrűjében kísérték be a tárgyalóterembe. Az ügy ötödik gyanúsítottjáról kedden már döntött a bíróság, Sz. Győzővel, a létesítményt bérbe adó cég ügyvezető-tulajdonosával szemben nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését.

A Fővárosi Főügyészség kedden jelentette be, hogy az illetékes kerületi ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta.

Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este jelentette be, hogy öt embert őrizetbe vettek, és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás.

A belügyminiszter vasárnap késő esti tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal - Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. - jelölték a gyanúsítottakat. A budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. epityu 2011. január 20. 05:06
  „B.Jani.
  Ne kommentelj, inkább termelj!
  Első a méter és a százalék!

  ;)”
 • 34. H3N3 2011. január 20. 04:22
  „na marhára értesz hozzá... nem felmentették őket, hanem az előzetes nem volt megalapozott. ez semmit nem jelent, addig sem a mi pénzünkből esznek. A valódi gyilkosokat soha nem fogják lecsukni, akik letaposták ugyanúgy élnek tovább.”
 • 33. Lehiggadt 2011. január 19. 21:37
  „"31. Nórikám 2011.01.19. 20:22"
  Kedves Nórikám!
  Még az elsőfokú ítéletig SEM jutotak el, mert megy a háttérben a MUTYI...
  Az egy óra alatt lerendezhető, letárgyalható ügyet évekig fogják húzni...”
 • 32. lepkehalo 2011. január 19. 20:44
  „23. hozzászólás Mathiasking 2011.01.19. 17:16
  Rémlik az eset. Rendesen szerződéssel volt bérbe adva a garázs?”
 • 31. Nórikám 2011. január 19. 20:22
  „Jut eszembe Bucival mi van? Van már itélet?”
 • 30. Lehiggadt 2011. január 19. 20:07
  „Az igazságtól független magyar bíróság megin a rendőrség hímvesszejét verte a csalánba!
  Meggyőződésem, hogy napokig nem aludtak, mert dolgoztak - mint kiderült HIÁBA!?!
  Megint az Ügyvédek SC győzött 2 szettben:(:(
  Ezt most hogyan lehet Fletó nyakába varrni? Pintér szigorúságot - ja, és 2 héten belül rendet ígért! HOL?”
 • 29. varosi 2011. január 19. 19:57
  „aquila0126 !
  Teljesen igazad van sajnos. És mekkora arccal vannak a függetlenségükről. Lásd : marázné kitiltotta a sajtót, mert zavarta. Az ítélőtábla csupa márvány, senki más számára nem használható parkoló, jakuzzi és minden luxus. Nyilván kellenek ezek, mert egyébként nem tudnak olyan elfogulatlan ítélteket hozni.”
 • 28. aquila0126 2011. január 19. 19:21
  „Magyarországon NINCS igazságszolgáltatás, csak törvénykezés! Mecsoda különbség!”
 • 27. varosi 2011. január 19. 19:07
  „Remélem a szemét bíró akkor is kiengedte volna őket ha az ő gyereke halt volna meg. Ismét szégyen a magyar igazság(???????) szolgáltatásra. És még ezeket a szemeteket fizetjük az adónkból.”
 • 26. H3N3 2011. január 19. 18:13
  „főbe lövés, lincselés, népítélet :)
  Majd azokat is vegyék őrizetben akik agyontaposták az áldozatokat. Szabadlábon vannak a gyilkosok.”
 • 25. Ebgondolat 2011. január 19. 18:12
  „22. hozzászólás Mathiasking 2011.01.19. 17:06
  Sorolj fel nekem eseteket, ahol megúszták. Nekem most hirtelen csak az aug 20-i 5 halálos áldozattal járó eset jut eszembe. Valóban nem emlékszem, hogy bárki is börtönben ülne miatta!

  24. hozzászólás tekila007 2011.01.19. 17:45
  Én arról beszélek, hogy látom a rendőrség/ügyészség kapkodva, elhamarkodottan vette őrizetbe a személyeket!
  Azt pedig végképp nem értem, hogy miután a bíróság elengette az 5 fő gyanúsítottak, akkor mi a fenének vettek őrizetbe egy hatodikat, akinek gondolom még kisebb felelőssége van, ha van egyáltalán!
  A vörösiszap-ügynél már akkor bűnöst kiáltottak, amikor az iszap még el se érte az első folyót!
  A móri ügyben hogy lehetett valakit jogerősen életfogytra ítélni bizonyítékok hiányában?! Én teljesen megértem, hogy a bíróság jóval körültekintőbb!! Sajnos a rendőrség/ügyészség nem követi a példájukat, minél előbb bűnöst akarnak találni. Nagyon jó lenne, ha a politika minél távolabb tartaná magát attól, ami nem tartozik rá!!!”
 • 24. tekila007 2011. január 19. 17:45
  „Ebgondolat! Ha már jogászkodunk, akkor tegyük azt logikusan. A bíróság nem mondott olyat, hogy még a megalapozott gyanú sem áll fenn (nem kell mindent elhinni a sajtónak, ugye?), hiszen azért utasította el az előzetes letartóztatást a hivatalos indoklás szerint, mert nem áll fenn az összebeszélés veszélye, mivel a bizonyítékok rendelkezésre állnak. Az ügyészség ugye c) pont miatt tett indítványt, ami a fenti körülmény és egyben az előzetes letartóztatás különös feltétele. Ha a bíróság a megalapozott gyanú hiánya miatt utasította volna el az ügyészi indítványt, ami ugye az általános feltétel, akkor nem indokolta volna a különös feltétel hiányával. Némi logikával ez azt jelenti, hogy a bizonyítékok nagyon is rendelkezésre állnak az ügyben. És szerintem az, hogy valaki működési engedély nélkül, illetve annak kereteit túllépve üzemeltet egy diszkót, megvalósítja a fogl. körében elk. gond. vesz. tényállását.”
 • 23. Mathiasking 2011. január 19. 17:16
  „11. hozzászólás Ebgondolat 2011.01.19. 15:00

  Eset Szegeden történt évekkel ezelőtt:

  A Göndör soron bérbe adott garázsban csempész árut tárolt a bérbe vevő. A VPOP rajtaütött, Áru elkobozva, eljárás elindítva, a bérbeveő letartóztatva, később vádalkuval szabadlábra helyezve, a bérbeadó milliós büntetésre ítélve, Végrehajtás folyamatban.”
 • 22. Mathiasking 2011. január 19. 17:06
  „11. hozzászólás Ebgondolat 2011.01.19. 15:00

  Nem az előzetesre borítékolok, hanem az eddigi empirikus szignifikáns racionalitásra. Sorolj fel néhány esetet, amikor is hasonló esetben vontak felelősségre bárkit is, letöltendő szabadságvesztésre! Nem tucc! tucc! tucc!tucc!”
 • 21. Pinaman 2011. január 19. 17:02
  „behroinozott fiatalok hajnalig roptak volna a drogdiszkoban oszt utanna jol meghujultek volna, igy egy maroknyi ciganygyerek megakadajozta eztet, aldozttal ugyan de megis a kissebbik rosszat valasztva!”
 • 20. DMagóg 2011. január 19. 16:29
  „A silány törvényeink alapján mindenki úgy bújócskázik, ahogy akar. Nos, ki a felelős?
  Ez nem lehet ok arra, hogy a hatalom gyakorlói (2/3-dal) feljogosítva érezzék magukat, hogy majd ők megmondják mi a helyes. Igen, rendet! A törvénykezésben is. Demokratikusan! Nos, innen már izgalmas a kérdés.”
 • 19. Ebgondolat 2011. január 19. 16:18
  „17. hozzászólás expro 2011.01.19. 16:04
  Bizony, jó, ha az ember megörzi józan ítélőképességét és nem feltétlenül az érzelmei vezérlik!
  Tudod, én már évtizedek óta várok egy koncertet, ami 2 hét(!!) múlva lett volna, ugyanott! Elég csalódott vagyok, hogy elmarad, de mégse prejudikálok!
  Bár, azt a 21 éves idiótát (k.t.), aki ezt szervezte, szívesen látnám a rácsok mögött!!!”
 • 18. Ebgondolat 2011. január 19. 16:10
  „Az is elég fura, hogy a három szerencsétlenül járt lányon kívül a többiek még csak meg se sérültek! Amikor valahol ilyen pánik tör ki, nagyon sokan megsérülnek! ÁLLÍTÓLAG a három lány közül ketten be voltak lőve! Hogy ennek van-e köze a tragédiához? Biztosra veszem, hogy ott jónéhányan be voltak lőve/rúgva, mégse lett bajuk!

  Túl sok kérdés van itt ahhoz, hogy két nap után már ítéletet is hozzunk!!!”
 • 17. expro 2011. január 19. 16:04
  „Ebgondolat, igazad van abban amit nekem válaszoltál /4/
  mentségemre legyen mondva, engem borzasztóan sokkolnak az ilyen esetek ,
  hajlamos vagyok elvesziteni a józan itéllö képességem,
  de végig gondolva mégegyszer igazad van.”
 • 16. Ebgondolat 2011. január 19. 16:04
  „14. hozzászólás KiBB 2011.01.19. 15:31
  -És ha van működési engedély, akkor ez nem történik meg?
  -És ha ugyan nincs működési engedélye, de a szervező jóval több embert enged be??
  -És ha a megfelelő számú embert engedik be, de valami ok miatt mindenki akkor akar a lépcsőn le-fel menni??

  Szerintem óriási hibát követel el az, aki kizárólag a sajtóból vett információkra és mendemondákra hagyatkozik! A bíróság nem ezt tette!!”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komlói horror: fej nélküli holttest az erdőben

Még nem tudni, mi történhetett a férfival, akinek a fej nélküli holttestét Komlón, a körtvélyesi… Tovább olvasom