Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Diszkriminatívak a harkányi fürdő jegyárai

A külföldiekre nézve diszkriminatívnak ítélte az Egyenlő Bánásmód Hatóság a harkányi gyógyfürdő jegyárait. A fürdőben ugyanis a magyaroknak feleannyiba kerül a belépő, mint az idegen állampolgároknak - írja a Népszabadság.
Hátrányos megkülönböztetés érte a német állampolgárokat Harkányban - állapította meg nem jogerős határozatában az Egyenlő Bánásmód Hatóság - írja a Népszabadság. A hatósághoz egy Harkányban letelepedett német fordult - elvi okokból -, mivel neki kétszer annyit kell fizetnie a helyi gyógyfürdőbe való belépésért, mint a magyaroknak. A határozat szerint "az unió bármely tagállamában tartózkodó bármely uniós tagállam állampolgáraira ugyanazon jogok és kötelezettségek kell hogy vonatkozzanak, mint az adott uniós tagállam saját állampolgáraira".

Gyarmati Edit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság főosztályvezetője szerit ez annyit tesz, hogy az Európai Unióban nem szabad különbséget tenni állampolgárság alapján. Ez a megállapítás azonban csak a szolgáltatásokra vonatkozik, így a fürdőkön kívül az éttermekre, a múzeumokra, a tömegközlekedésre vagy az utazási irodák kínálatára - derül ki a Népszabadság írásából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi parkolás

„ Mikor tűnik már fel valakinek, hogy Csornán a kórháznál szinte képtelenség parkolóhelyet… Tovább olvasom