Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Divatos szaknak szánják

Az élet új kihívásainak a felsőoktatási intézmények is igyekeznek megfelelni. Ezért indít például ősztől rekreáció, életmód és egészségfejlesztés szakot a Nyugat-Magyarországi Egyetem győri Apáczai Csere János tanítóképző főiskolai kara.

sporttudomány

Dr. Király Tibor főiskolai docens, tanszékvezető: „Olyan szakembereket akarunk képezni, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához, az egészségfejlesztéshez, a rekreációs kultúra kialakításához. Piaci igény van, a feltételek pedig teljes mértékben adottak az intézményben a szak elindításához, ezért is nagy reményeket fűzünk hozzá.”
Az életmód és egészségfejlesztés kifejezések még csak-csak ismertek szélesebb körben is, a rekreációról azonban sokan vajmi keveset tudnak.
„ Szó szerinti fordításban felfrissülést, felüdülést, pihenést, szórakozást jelent, az angol nyelvű szakirodalomban azonban egyre gyakrabban használják helyette a leisure time – szabadidős tevékenység – kifejezést is. Meggyőződésem, hazánkban is egyre több ember igényli, hogy minél színvonalasabban töltse el a szabadidejét. Ebben segíthetnek azok a szakemberek, akiket az idén szeptembertől képezünk a főiskolán” – mondja PhD Bánhidi Miklós főiskolai tanár.
A leendő diplomások aktív szerepet vállalhatnak az egyre népszerűbb wellness-szolgáltatásokat kínáló cégekben, az idegenforgalomban, de számítanak a munkájkura a különböző önkormányzati, szociális, egészségügyi, oktatási intézmények is.
„ Az első évfolyamra száz hallgatót tudunk felvenni, közülük hatvan lesz a nappalis. A szak nagy előnye, hogy a hároméves alapképzés után a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Karával kötött együttműködés keretében a budapesti, illetve a kihelyezett győri tagozaton a kétéves mesterképzésre is lehetőség van. Ugyancsak az említett kar révén indul nálunk az egészségtan-tanári szak a már diplomával rendelkezők számára. A két-, illetve három és fél éves képzésre még január tizenötig lehet jelentkezni” – említi végül dr. Király Tibor.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adyvárosban végeztek az azbesztmentesítéssel

Fél év telt el azóta, hogy Győrött megkezdődött az ipari technológiával épült lakóépületek… Tovább olvasom