Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Dj Spor: a keményvonalas drum and bass ígéretes tehetsége

A húszas éveinek elejét taposó Spor jelenleg a keményvonalas drum and bass egyik legígéretesebb tehetségévé vált. Barátjával, Chris Renegade-del saját kiadót alapított Lifted Music néven, és igazi meglepetésként az electronica aduász Planet Mu is leigazolta.
SPOR nevét az első, „Spore Tactics" nevű hangeffekt gyűjteményről, illetve barátja, Karl Kwasny egyik legjobb rajzáról kapta. Később elhagyta a szó végéről az „e" betűt, mert a graffitiken jobban mutatott a SPOR név.

Miután iskolatársa bevezette a drum & bass világába, saját zenék írásába kezdett. A húszas éveinek elejét taposó Spor jelenleg a keményvonalas drum and bass egyik legígéretesebb tehetségévé vált. A Hive, Ram Trilogy, Bad Company ösztönözte kezdeti szárnypróbálgatásait. A Damaged Mindz kiadónál már Spor néven jelent meg első maxija.

A bemutatkozó lemez után Chris Renegade támogatásával a tekintélyes Renegade Hardware-nél találta magát, ahol 2005-ben rögtön egy EP-vel debütált, majd a Noisia mellett megkapta a megtisztelő feladatot: remixelni a Konflict leghíresebb zenéjét, a 'Messiah'-t.

2006 ismét nagy változásokat hozott Spor karrierjében: elhagyta a TOV/Hardware csapatot, és barátjával, Chris Renegade-del (a Renegade Hardwer-ből) megalakították saját kiadójukat Lifted Music néven. Első kiadványukon (Lifted001) nem kisebb nevek zenéi jelentek meg, mint Unknown Error, Ewun, Evol Intent, és maga Spor. A Lifted mellett várható Spor megjelenése a Subtitles labelen, egy közös projekt az Evol Intent Recordings gazdáival, és ami a legmeglepőbb, hogy az electronica aduász Planet Mu is leigazolta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus lesz a kiviteli eljárás

A vám- és pénzügyőrség július 1-jén bevezeti az elektronikus kiviteli vámeljárást, ami jelentősen… Tovább olvasom