Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

DK: a kormány a leggazdagabbaknak kedvez a rezsicsökkentéssel

A háztartásoknak az a húsz százaléka, amelyik a legkevesebb áramot fogyasztja, a rezsicsökkentéssel megmaradó összegnek csak 1,09 százalékából részesül.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a rezsicsökkentés egy "közönséges blöff", amellyel a kormány a legszegényebbek kárára próbálja helyzetbe hozni a leggazdagabbakat - mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba alelnök.

A független képviselő arról beszélt, hogy a háztartásoknak az a húsz százaléka, amelyik a legkevesebb áramot fogyasztja, a rezsicsökkentéssel megmaradó összegnek csak 1,09 százalékából részesül. A legtöbbet fogyasztó húsz százalékhoz viszont a teljes rezsicsökkentési összegnek valamivel több mint ötven százaléka kerül - tette hozzá.

A legszegényebb háztartások évente átlagosan 150 forintot takarítanak meg az áramon, míg a leggazdagabbak több mint 26 ezret. Ez az összeg az úszómedencés házzal rendelkező csúcsfogyasztóknál elérheti a 88 ezer forintot - sorolta tovább a számokat Molnár Csaba. Hozzátette, a háztartások közül a legtöbbet fogyasztó húsz százalék több pénzhez jut a rezsicsökkentésből, mint a másik nyolcvan együtt.

Kérdésre válaszolva azt mondta, nehéz kiszámolni a teljes megtakarítás összegét, de az áram esetében körülbelül évente 30 milliárd forintról van szó.

Vissza kellene állítani a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok alatt működtetett szociális áram- és gáztarifákat, valamint a fogyasztásarányos ármegállapítást - jelentette ki végül.

Olvasóink írták

  • 2. csergemerge 2013. április 15. 17:27
    „"a háztartásoknak az a húsz százaléka, amelyik a legkevesebb áramot fogyasztja, a rezsicsökkentéssel megmaradó összegnek csak 1,09 százalékából részesül"

    1. Ez vagy igaz, vagy nem, (szerintem a szokásos gyurcsányi hazugság) senki sem tudja ellenőrizni, de nagyon jól hangzik, ellenérzést és irígységet kelt. Márpedig a kommunisták szeretnek ehhez az eszközhöz nyúlni.
    2. Ha így van, akkor is az az 1,09 sztázalék sokkal többet segít a legkisebb jövedelműeken, mint bármi egyéb: Az alacsony jövedelműek ugyanis jövedelmük több mint felét költik rezsire, a gazdagokkal szemben!”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. április 15. 16:30
    „hajtogatja állandóan ugyanazt, a hülye papagáj, és már a macska is undorral néz rá...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszervallatás miatt ítélt el rendőröket a Debreceni Ítélőtábla

Az első- és másodrendű vádlottat 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2, illetve 3 évre felfüggesztették. Tovább olvasom