Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

DK: a kormány saját állampolgáraitól is megtagadja az európai jogokat és értékeket

A DK elfogadhatatlannak tartja az Orbán-kormány "korrupt és autoriter uralkodását". Hozzáteszi: 2016-ban, egy előrehozott választáson kell leváltani a kabinetet.
A Demokratikus Koalíció szerint mind politikailag, mind történelmileg elfogadhatatlan, hogy az orbáni hatalom saját állampolgáraitól is megtagadja az európai jogokat és értékeket - írja a párt emberi jogi munkacsoportjának vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Buzás Anna a Human Rights Watch nemzetközi jogvédőcsoport szerdai jelentésre hivatkozik.

A politikus azt írja, a jelentés is kiemeli, az Orbán-kormány szándékosan szakította szét a rendszerváltás óta fennálló demokratikus Magyarország jogállami kereteit. Úgy fogalmaz: a Fidesz egyre önkényesebb hatalomgyakorlásának kezdetben csak a hajléktalanok, a fogyatékkal élők vagy a bizonyos vallási felekezethez tartozók voltak az áldozatai. Mára odáig jutottunk, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága szinte hetente mondja ki valamelyik kormánydöntésről, hogy az sérti a magyar állampolgárok magántulajdonhoz való jogát: ilyen volt a megélhetését vesztett trafikos vagy a támogatás nélkül maradt rokkantnyugdíjas esete is - jelenti ki.

Buzás Anna hangsúlyozza, a DK elfogadhatatlannak tartja az Orbán-kormány "korrupt és autoriter uralkodását". Hozzáteszi: 2016-ban, egy előrehozott választáson kell leváltani a kabinetet.

A Human Rights Watch szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében súlyosan aggályosnak nevezte az emberi jogok helyzetét Magyarországon, egyben arra szólította fel az Európai Uniót, hogy cselekedjen az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A használaton múlik a magyar nyelv megmaradása

A magyar nyelv megmaradása a mindennapi használaton múlik - emelte ki Kántor Zoltán, a… Tovább olvasom