Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

DK: a kormány saját állampolgáraitól is megtagadja az európai jogokat és értékeket

A DK elfogadhatatlannak tartja az Orbán-kormány "korrupt és autoriter uralkodását". Hozzáteszi: 2016-ban, egy előrehozott választáson kell leváltani a kabinetet.
A Demokratikus Koalíció szerint mind politikailag, mind történelmileg elfogadhatatlan, hogy az orbáni hatalom saját állampolgáraitól is megtagadja az európai jogokat és értékeket - írja a párt emberi jogi munkacsoportjának vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Buzás Anna a Human Rights Watch nemzetközi jogvédőcsoport szerdai jelentésre hivatkozik.

A politikus azt írja, a jelentés is kiemeli, az Orbán-kormány szándékosan szakította szét a rendszerváltás óta fennálló demokratikus Magyarország jogállami kereteit. Úgy fogalmaz: a Fidesz egyre önkényesebb hatalomgyakorlásának kezdetben csak a hajléktalanok, a fogyatékkal élők vagy a bizonyos vallási felekezethez tartozók voltak az áldozatai. Mára odáig jutottunk, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága szinte hetente mondja ki valamelyik kormánydöntésről, hogy az sérti a magyar állampolgárok magántulajdonhoz való jogát: ilyen volt a megélhetését vesztett trafikos vagy a támogatás nélkül maradt rokkantnyugdíjas esete is - jelenti ki.

Buzás Anna hangsúlyozza, a DK elfogadhatatlannak tartja az Orbán-kormány "korrupt és autoriter uralkodását". Hozzáteszi: 2016-ban, egy előrehozott választáson kell leváltani a kabinetet.

A Human Rights Watch szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében súlyosan aggályosnak nevezte az emberi jogok helyzetét Magyarországon, egyben arra szólította fel az Európai Uniót, hogy cselekedjen az ügyben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A használaton múlik a magyar nyelv megmaradása

A magyar nyelv megmaradása a mindennapi használaton múlik - emelte ki Kántor Zoltán, a… Tovább olvasom