Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

DK: engedélyezzék újabb pénztárgépek forgalomba hozatalát!

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy engedélyezze újabb, olcsó online pénztárgéptípusuk forgalomba hozatalát - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Varju László. A DK pártigazgatója hangsúlyozta, akár hetven-nyolcvanezer mikro- és kisvállalkozást is érinthet az a múlt heti döntés, amellyel visszavonták két online pénztárgép engedélyét.
A politikus azt kérte, hogy akik leelőlegezték vagy kifizették ezeket a pénztárgépeket, azok harminc napon elül kapják vissza a pénzüket és ne veszítsék el korábbi kedvezményeiket. A DK kezdeményezi, hogy az új gépeket az állam vegye meg és üzemelje be, bírságot pedig csak az üzembeállítás után lehessen kivetni a használókra - folytatta.

A sajtótájékoztatón részt vett Nemesné Németh Judit, egy mikrovállalkozás képviselője, aki elmondta, augusztusban leelőlegezett egy engedélyezett géptípust, de ennek az engedélyét visszavonták. Ezt követően egy újabb gépet rendelt, de múlt héten annak a forgalmazását is betiltották – mesélte.

Hangsúlyozta, hogy most próbál másik pénztárgépet venni, de a forgalmazók azt mondták, nem tudják garantálni, hogy február végéig ahhoz hozzá tud jutni. Arra is kitért, hogy van olyan ismerőse, akik már korábban megvásárolta a múlt héten betiltott típust, de most neki is egy újat kell vennie.

Kiemelte, hogy miután visszavonták a megrendelt gép engedélyét, nincs érvényes rendelése, így az adóhatság akár meg is büntetheti.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) csütörtökön vonta vissza az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE és a Japán Cash Company Kft. SÚE NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépének engedélyét, mert a hivatal vizsgálata szerint a beépített ellenőrzőegység hiányosságai lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton közölte az MTI-vel, hogy az ügyben már aznap összeül az átállásban érintett piaci szereplőket tömörítő munkabizottság. A Magyar Nemzet internetes kiadása pedig hétfőn arról írt, hogy módosulhat az átállás állami támogatására kiszabott határidő. A nemzetgazdasági minisztérium soron kívül keresi a megoldást a forgalomból kivont pénztárgépek megrendelőinek megsegítésére – áll a cikkben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszakadt a szekszárdi műjégpályát védő sátor

Beszakadt a szekszárdi műjégpálya fölé épített sátor, a balesetben senki nem sérült meg. Tovább olvasom