Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

DM Presztízs Díj az üzleti innovációért: DL Kft.

A Presztízs Díj 2004-es alapítása óta másodszorra pályázott a gazdasági élet Oscarjára a szegedi székhelyű, közel 200 főt foglalkoztató DL Dél-alföldi Leolvasó Szolgáltató Kft. az üzleti innováció kategóriában, s idén el is nyerte az elismerő kitüntetést.
A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország Presztízs Díjat öt kategóriában osztottuk ki Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. A díjazottakat hétről hétre A pénz beszél mellékletünkben mutatjuk be olvasóinknak. Ezúttal Pipicz András, a DL Dél-alföldi Leolvasó Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója beszél arról, miként sikerült technikai-technológia, valamint folyamatba épített innováció segítségével azt elérni, hogy megszűnt minden papíralapú információ- és adatkezelés, minden felhasznált adatot biztonságos informatikai rendszerek kezelnek. Így munkájukban szinte nem hibáznak, a „hibaszázalékot" pedig nem százalékban, hanem csak ezrelékben mérik.

A Presztízs Díj 2004-es alapítása óta másodszorra pályázott a gazdasági élet Oscarjára a szegedi székhelyű, közel 200 főt foglalkoztató DL Dél-alföldi Leolvasó Szolgáltató Kft. az üzleti innováció kategóriában, s idén el is nyerte az elismerő kitüntetést. Pipicz András, a cég ügyvezető igazgatója annak örült a legjobban, hogy a zsűritagok és az alapítók azt értékelték tevékenységükben, amit maga a Presztízs Díj is képvisel: az üzleti innovációt. Ennek a Démász és a Dégáz teremtette meg a feltételeit azzal, hogy felismerte a közösen alapított szakmai vállalkozásban rejlő lehetőséget. Így a DL Kft. a szó szoros értelmében az üzleti innováción dolgozhatott 2002-es megalapítása óta. Nem egy terméket fejlesztett ki, mint ahogy azt a külvilág az innováció kifejezés kapcsán általában elgondolja, hanem a folyamatba épített innovációban alkotott nagyot.

Amikor a DL Kft. a Démász és a Dégáz ügyfélkörére, több mint egymillió ügyfél kiszolgálására megalakult – ma már Budapestre és az Észak-Dunántúlra is kiterjesztették tevékenységüket –, először is olyan számítógépes rendszert és adatbázist hozott létre, amely egy leolvasással kapcsolatban az összes információt tartalmazza. Ma a DL-nél percre pontosan tudják, mikor olvasták le az ügyfél mérőóráját, mikor továbbították az adatokat, mikor nyomtatták ki a számláját, és azt, mikor dobták be a postaládába. (A folyamat ennél lényegesen több lépést tartalmaz.)

Eközben nehezen csúszhat be hiba, mivel a rendszert és az azt üzemeltető szakembereket szinte minden eshetőségre felkészítették – jelentette ki Pipicz András. Minden adatot a magas szintű adatvédelemmel és adatbiztonsággal ellátott szerverek tárolnak, semmit sem írnak papírfecnire. Bármilyen észrevétel adódik, arra azonnal képesek reagálni.
A leolvasók olyan kéziterminálokkal dolgoznak, amelyek értéke darabonként több mint 300 ezer forint. Az adatokat ezekről modem segítségével, telefonvonalon továbbítják a központba. A DL Kft. évente csak a Dél-Alföldön 13 millió darab küldeményt juttat el az ügyfelekhez, és évente 5 millió leolvasást végez el. A napi munkavégzés során éves szinten 10 millió feletti az „ügyféltalálkozás" száma. A Démász és a Dégáz ügyfélkörére kiépített rendszer – a két szolgáltató a kft. tulajdonosa – jelenleg az egyik legjobb hatékonyságú és minőségű az országban, ezért sikerült már a fővárosba és az Észak-Dunántúlra is betörni.

A Presztízs Díjra azért pályáztak, mert tudták magukról, hogy cégen belül megalapozták az innovatív gondolkodást az üzleti célok elérése érdekében. A társaság munkáját segítette a Szügyi György vezette Euromenedzser Kft. is – emelte ki külön is az igazgató, majd hozzátette: a díjátadás másnapján összehívta a munkatársakat, megmutatta nekik a díjat, és megköszönte azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az eltelt négy évben tettek. „Jó volt látni a szemükben, hogy büszkék a díjra, mert megdolgoztak érte" – mondta Pipicz András.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babavárás és természet

Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak… Tovább olvasom