Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

DNS-vizsgálat – bárkinek

Egy DNS-vizsgálat jelentheti a tökéletes megoldást mindazok gyötrelmeire, akik nem biztosak apaságukban, vagy kételkednek egy hirtelen felbukkant féltestvér vérszerinti voltában. Az átlagember által eleddig leginkább filmekből, vagy a regényekből ismert vizsgálati módszer ugyanis manapság már bárki számára elérhető Magyarországon.
A 2004 óta működő Genetech Kft. DNS-azonosításon alapuló származás- és eredetvizsgálatokkal foglalkozik, egyebek közt apasági és rokonsági teszteket, valamint kriminológiai elemzéseket végez, így senkinek sem kell szuperdetektívnek lennie ahhoz, hogy fényt derítsen szűkebb környezete féltve őrzött titkaira.

A vizsgálat elméletileg bármilyen biológiai anyagmaradványból kivitelezhető, de a megrendelők számára az otthon is elvégezhető szájnyálkahártya-törlet levétele a legkényelmesebb. Az elemzéshez azonban felhasználható vér- és ondófolt, hajszál, rágógumi, vagy akár a fogkefe is.

Bár a szolgáltató teljes titoktartással köteles kezelni a tudomására jutott adatokat, az anonimitás biztosítása érdekében a vizsgálatok kérvényezhetők név nélkül, jelszó megadásával is. Ez esetben viszont a megrendelőnek számolnia kell azzal, hogy az eredmény egy esetleges bírósági eljárás során nem használható fel bizonyítékként.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás fogadóórája

Nagy Tamás, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje pénteken délután fél négytől fogadóórát tart a… Tovább olvasom