Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Do you speak english?

A kamara oktatási igazgatósága legfontosabb céljának tartja a régió és a megye nemzetközi felzárkóztatását, a szakképzés európai színvonalra emelését és a vállalkozások külföldi piacra jutásának támogatását szolgáltatásokkal és tanácsokkal.
A kamara oktatási igazgatósága legfontosabb céljának tartja a régió és a megye nemzetközi felzárkóztatását, a szakképzés európai színvonalra emelését és a vállalkozások külföldi piacra jutásának támogatását szolgáltatásokkal és tanácsokkal. Ennek érdekében szinte az összes európai kamarával kapcsolatba lépett, s igen sok külföldi vállalattal alakított ki stratégiai partnerséget Lettországtól Spanyolországig, Máltától Izlandig.

A szakképzést támogató programok között például az Országos Foglalkoztatási Alaptól nyert támogatással a kamara 98 vállalkozó szakmaspecifikus angol nyelvi képzését tudta felvállalni, melynek során pincérek, taxisofőrök, vállalkozók, bolti eladók, egészségügyi alkalmazottak, fodrászok, kozmetikusok és autószerelők ingyen ismerkedhettek meg a külföldi vevőkkel való kommunikáció alapjaival.

Az oktatási igazgatóságon belül egyik legfontosabb feladat a szakmát tanulók körében a tanulószerződések számának növelése, általánossá tétele. A megyében jelenleg 2500-an tanulnak ebben a diáknak és munkáltatónak egyaránt kedvező szerződéses formában.

A kamara által gondozott 16 szakmában bevezették a gyakorlati szintvizsgát, a tanulók „gyártásközi ellenőrzését" – az eredmények jelzik, érdemes volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalma és Alsószeli testvérek

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá Pannonhalma és a szlovákai Alsószeli önkormányzata.… Tovább olvasom