Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Doborjáni Ferenc-emléknap

Koszorúzással és emlékérmek átadásával ünnepelték tegnap a Doborjáni Ferenc-emléknapot a soproni Doborjáni-iskolában. Ezúttal Hauszner Sándor és Markó Béláné részesült a kitüntetésben.
Ünnepség keretében emlékezett meg névadójáról a Doborjáni Ferenc nevelési-oktatási központ tegnap. A rendezvényre meghívták özv. Doborjáni Ferencnét is, akit virággal köszöntött az iskola vezetősége.
Az ünnepség koszorúzással vette kezdetét, a Doborjáni-domborműre Horváth Lászlóné, a Manninger-emlékműre Taschner Frigyes helyezte el a megemlékezés koszorúját. Dr. Tóth Imre történész, a Soproni Múzeum igazgatója beszédében méltatta a névadót.
A megemlékezés után átadták a Doborjáni Ferenc-emlékérmeket is. Ebben az évben egy régi dolgozó, Hauszner Sándor igazgatóhelyettes, gyógypedagógiai tanár és egy jelenleg is aktív munkaerő, Markó Béláné gondozónő vehette át a kitüntetést.
A Doborjáni-emléknap keretében délután pódiumbeszélgetésre várták az érdeklődőket. A beszélgetésen Jelenits István piarista szerzetest Schanda Beáta művészeti menedzser kérdezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkedvesebb gyerekdalok gyűjteménye

Nagyszerű albumot adott ki a Fortuna Records: az óvodásdalok gyűjteményének második részét. Tovább olvasom