Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Dobos Menyhértet választották a Duna TV vezérigazgatójának

A szakember az MTV-től érkezik, szeptember 21-étől tölti be a vezérigazgatói posztot.
Dobos Menyhértet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) eddigi tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettesét választotta a Duna Televízió vezérigazgatójává a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma szerdán - tájékoztatta a grémium elnöke az MTI-t. 

Az 1950-ben született Dobos Menyhért 1969-ben, a Híradásipari Technikum elvégzése után lett a Magyar Televízió munkatársa kép- és hangtechnikusként. Miután a Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán diplomát szerzett, az MTV ügyfélkapcsolati osztályának vezetőjévé lépett elő.

Később a szervezeti kapcsolatok főosztályvezetője, majd az alelnöki, illetve az elnöki kabinet vezetője lett. Az MTV Közéleti Főszerkesztőségének, vagyis a Közéleti, a Vallási és Egyházi, a Kisebbségi és a Határon-túli Műsorok szerkesztőségének munkáját 2003-tól 2010. június 6-áig irányította. 2010. június 7-től az MTV programtanácsának tagja, az m1 és az m2 megbízott műsorigazgatója, 2010 novemberétől szolgáltatási vezérigazgató-helyettes.

A médiatörvény szerint a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának döntése előtt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tehet javaslatot a közszolgálati médiumok vezérizgató-jelöltjeire.

A Duna Televízió Zrt. tulajdonosa a Közszolgálati Közalapítvány, a vezérigazgató személyéről és kinevezéséről pedig a közalapítvány kezelő szerve, a kuratórium dönt. A grémium első körben kétharmados többséggel választhat vezetőt, ha azonban így nem sikerül vezérigazgatót választani, a második körben már egyszerű többséggel is megválaszthatja a jelöltet a nyolctagú testület.

A múlt héten, a választás első körében egyik jelöltnek sem sikerült megszereznie a kuratóriumi szavazatok kétharmadát. A médiatanács a második körben Dobos Menyhért mellett Stein Róbertet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap regionális hálózatának irányításáért és a kisebbségi műsorokért felelős főszerkesztőjét javasolta a Duna Televízió vezérigazgató-jelöltjének.

A kuratóriumot három kormánypárti, egy MSZP-s, egy jobbikos, egy LMP-s, valamint két, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által delegált tag alkotja.

A közszolgálati részvénytársaságok vezérigazgatói felett a munkáltatói jogkört a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma gyakorolja, jogkörébe tartozik a vezérigazgatók díjazásának megállapítása és munkaviszonyuk megszüntetése is. A vezérigazgató munkaszerződésének feltételeire a médiatanács tesz javaslatot, a kuratórium pedig egyidejű szavazással dönt a vezérigazgató kinevezéséről és a munkaszerződésről is. A közszolgálati részvénytársaságoknál az ügyvezetést a vezérigazgató látja el, igazgatóság nem működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehervonattal ütközött egy Renault Veszkénynél

Tehervonattal ütközött egy személyautó szerda délután Veszkény közelében. A mentők egy súlyos… Tovább olvasom