Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Doktor Szöszi 2.

A Dr. Szöszi második részében Rheese Witherspoon az állatok jogaiért száll síkra. Szőkesége meggyőző erejével sikerül maga mellé állítania a fél várost. Az alkotók megtartották az eredeti film kedvenc karaktereit, és új szerepeket is kreáltak.

Egy szőke nőnél nincs okosabb. Mármint van egy szőke nő, akinél nincs okosabb. Az ember ki se nézné belőle. Elle Woods (Reese Witherspoon) szerencsére nem törődik az előítéletekkel. Szeret olyan lenni, amilyen: imádja a vad rózsaszín ruhákat, a pomponos papucsokat és az édi-bédi kiegészítőket. Egyébként kitűnően végzett Amerika legtekintélyesebb jogi egyetemén, ahol mellékesen - szőke női logikáját bevetve - megoldott egy megoldhatatlannak látszó bűnügyet.
Most pedig irány Washington! A szöszi jogtudor úgy érzi, eljött az ideje, hogy gatyába rázza a kongresszust. Egy botrányos állatvédelmi törvény miatt ugyanis kiskutyusa szüleit kitiltják kedvence esküvőjéről. Elle ugyan semmit sem tud a politikai sakkjátszmák férfias természetéről, de ez nem zavarja. Érkezése után rögtön összebarátkozik egy kedves hotelportással, aki beavatja őt a törvényhozás törvénytelenségeibe, és együtt vágnak neki a nagy kalandnak.

Miután a Doktor Szöszi óriási siker lett, a közönség újra szerette volna látni Elle Woodsot. Witherspoon és Marc Platt producer az első film után szerették volna Elle Woodsot újabb kalandok elé állítani, azonban mindezt csak a megfelelő forgatókönyv megtalálása után.

Reese Witherspoon:
„Az első filmben azt szerettem, hogy Elle élvezi női mivoltát. Imádja, hogy lányos lehet, imádja a cipőit, a körmeit, a ruháit. Azonban vannak igazi ambíciói is. Az emberek tényleg kötődtek hozzá. Megértették, milyen is Elle, ezért emelnünk kellett a tétet, és még bonyolultabb történetbe helyezni őt."

Charles Herman-Wurmfeld rendező:
„Megkérdezték, szeretném-e megrendezni a Doktor Szöszi folytatását, én meg majdnem elájultam. Megőrülök az eredeti filmért. Elle-re mindig úgy tekintettem, mint egy játékmodellre. Nagyon okos, de képes ártatlanul szemlélni a világot és megőrizni hitét embertársaiban. Nem ítélkezik. Felnézek erre a szereplőre, ezért nagy örömöt jelentett, hogy segíthettem ismét vászonra vinni. Semmiképpen sem akartam újraformálni a szerepet. Reese remekül oldotta meg a feladatot az első filmben, így a célom inkább az volt, hogy segítsem őt."

Régiek és újak

Az alkotók megtartották az eredeti film kedvenc karaktereit, és új szerepeket is kreáltak. Az új szereplők között találjuk a kétszeres Oscar-díjas Sally Fieldet, feltűnik továbbá Regina King, Bruce McGill, Bob Newhart és Dana Ivey.

„Csodálatos színészeket találtunk az eredeti szereplők mellé - mondta Witherspoon. - Sally Fieldnek egy időben valóságos rajongója voltam. Minden filmjét láttam. Tényleg nagyszerű volt vele dolgozni. Nagyon segítőkész volt, és sok jó tanáccsal látott el. Egy álmom vált valóra azzal, hogy közös filmben szerepelhettem vele."

„A szerepemet egy idősebb Elle Woodsként láttam - mondja Sally Field. - Szerintem Rudd sok hasonlóságot lát Elle-ben. Fiatalabb kori önmagát látja, ahogyan először jött Washingtonba. Nagy rajongója voltam az első résznek és örültem, hogy részt vehettem a folytatásban. A Doktor Szöszi valódi felüdülés. Resse egyszerűen varázslatos, és ez tényleg egy csodálatos film a nők számára, fiatalnak és idősnek egyaránt. Nagyon mulatságos - és azt hiszem ezért érdekli a férfiakat, a fiúkat is. Egyáltalán, kit ne érdekelne, hogy mit csinál Reese?"

„Nagyon tetszett a forgatókönyv - mondja Bob Newhart is -, nagy hatással volt rám, ötletesnek találtam. De mindenekelőtt Reese-zel akartam dolgozni. Ő fantasztikus. Nagyon könnyű lenne túljátszani a szerepét, de ő soha nem tette. A film azért működik, mivel a néző azt akarja, hogy nyerjen, és azért akarják, hogy nyerjen, mivel annyira szeretik."

„Jól esik egy kicsit rossznak lenni - mondja Regina King. - Olyan „börtönböl szabadultam" érzést ad, és roppant szórakoztató eljátszani azokat a gonosz pillantásokat. A Doktor Szöszi 2. nagyon vonzott, részese lehettem valami olyasminek, ami már a kezdetén is nagyszerű volt. Aztán amikor olvastam a forgatókönyvet, sok mulatságos dolgot találtam benne. A közönségnek kellemes meglepetés lesz, sokat fognak nevetni."

Végül, a Doktor Szöszi 2.-ben ismét feltűnik az egyik legkedveltebb szereplő… Gyilkos Woods, Elle csivavája. Gyilkost Moonie kutya játssza. Az eredeti filmben a mozinézők annyira megszerették Gyilkos és Elle összeillő ruháit, hogy a folytatásban a kis kedvenc nagyobb szerepet kapott - beleértve néhány nagy meglepetést is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghatározó jelentőségű vállalkozások a megyében

Tovább olvasom