Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Dollárhamisítással vádolja Észak-Korea az USA-t

Dollárhamisítással vádolta meg az Egyesült Államokat Észak-Korea. Phenjan szerint az amerikai hatóságok így akarják alátámasztani azokat a vádakat, miszerint a kommunista ország zöldhasú bankjegyeket hamisít.
A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség által ismertetett rendőrségi közlemény szerint a phenjani hatóságok olyan "megrázó értesülés" birtokába jutottak, amely szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) pénzhamisítási szakértőket bérelt fel, hogy dollárt hamisítsanak a világszerte működő amerikai katonai támaszpontokon. Az amerikaiak lehetővé teszik, hogy a hamis bankjegyek eljussanak Észak-Koreába, s a kereskedelmi forgalmon keresztül ki is kerüljenek onnan, abbéli "kétségbeesett igyekezetükben", hogy Phenjant pénzhamisító színében tüntessék fel.

Az Egyesült Államok korábban százdolláros bankjegyek hamisításával vádolta meg Észak-Koreát. Washington erre és Phenjan által végzett egyéb törvénytelen cselekményekre hivatkozva pénzügyi szankciókat is elrendelt a sztálinista vezetésű ázsiai ország ellen. Phenjan cáfolta az amerikai vádat, és azzal fenyegetőzött, hogy nem vesz részt az atomprogramjáról szóló, tavaly november óta szünetelő hatoldalú tárgyalások folytatásán, ha nem törlik el a büntetőintézkedéseket.

Az Egyesült Államok arra biztatta Észak-Koreát, hogy feltételek nélkül térjen vissza a tárgyalóasztalhoz, hangsúlyozva, hogy a pénzügyi szankciókat a bűnüldözés tárgykörébe tartozó cselekmények indokolták, és nincs közük az atomvitához.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom