Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Domino

Egy nap Mark Heiss, a neves tévés producer felkérte Domino csapatát, hogy - mint Los Angeles legsikeresebb fejvadászai - vállalják el, hogy egy új valóság-show részeként tv-stáb kövesse őket véres akcióik helyszíneire. A kis csapat belement, így tévésztárokként dolgoztak tovább. Egy bizarr fordulatnak köszönhetően váratlanul egy FBI-nyomozás részévé.
rendező: Tony Scott

író: Steve Barancik
forgatókönyvíró: Richard Kelly
zeneszerző: Harry Gregson-Williams
operatőr: Daniel Mindel
producer: Skip Chaisson, Samuel Hadida, Tony Scott
vágó: Tony Ciccone, William Goldenberg, Christian Wagner

szereplő(k):
Keira Knightley (Domino Harvey)
Mickey Rourke (Ed Mosbey)
Edgar Ramirez (Choco)
Riz Abbasi (Alf)
Delroy Lindo (Claremont Williams)
Lucy Liu (Taryn Miles)
Jacqueline Bisset (Sophie Wynn)
Christopher Walken (Mark Heiss)
Mena Suvari (Kimmie)
Tom Waits

A film sztorija

Lawrence Harvey, az elismert színész és Sophie Wynn (Jacqueline Bisset), az egykori modell leányaként, Domino Harvey (Keira Knightley) a felső tízezer világába született - egy olyan miliőbe, amely egyáltalán nem érdekelte őt. Már kora gyermekkorában fellázadt a konvenciók és a divatos nagyvilági élet kellékei ellen. Felnőttként a modellek világába tett röpke kiruccanása során előtte felvillanó végletek is eltörpültek saját fékezhetetlen, vad kalandjai mellett. Semmi nem tudta oltani izgalmak iránti szomját egészen addig, amíg bele nem botlott egy fejvadász-tanfolyamba. Sophie legnagyobb rémületére és megdöbbenésére, Domino nem csupán ebbe a munkába szeretett bele, hanem társaihoz is annyira kötődött, hogy lassan ez a közösség lett a családja.
Ez az a pont, ahol történetünk, ez izgalmakkal és feszültséggel vibráló akció-thriller a kezdetét veszi...

Domino megtalálja igazi hivatását, és csatlakozik ahhoz a kemény csapathoz, amelynek tagjai között van Domino főnöke, az egykori fegyenc, Ed Mosbey (Mickey Rourke), ez a vadállatian kegyetlen, ugyanakkor nagyszabású figura, Choco (Edgar Ramirez), a maga faragatlanságában vonzó latin férfi, Domino titkos imádója és Alf (Rizwan Abbasi), egy afgán menekült, aki a robbanóanyagok megszállott szakértője. Szokatlan egy négyes-fogat, annyi szent, de egymásra hangolt, összecsiszolt stílusukkal nagyon ütős egy csapat! Rövidesen ők lesznek Los Angeles legsikeresebb, hogy ne mondjuk hírhedt fejvadászai. És hol lehetne jobban fitogtatni valakinek a tehetségét, minta televízióban?

Amikor Mark Heiss (Christopher Walken) producer azzal az ajánlattal keresik meg a fejvadászokat, hogy legyenek egy új televíziós valóság-show szereplői, ők elvállalják. Onnantól a tv-stáb követi őket véres akcióik helyszíneire.

Egy bizarr fordulatnak köszönhetően a fejvadászok hamarosan életük legveszélyesebb megbízatásukat végzik. Domino és a team váratlanul egy bonyolult FBI nyomozás részévé válik, ám a baljós előjeleket nem veszik komolyan...

Domino Harvey. Okos. Merész. Kihívó, dacos, fékezhetetlen és veszedelmes. És persze gyönyörű. Ez a film az ő életének igaz története? vagy valami ahhoz hasonló. Domino Harvey 2005. június 27-én este halt meg Los Angeles-i otthonában. 35 éves volt. www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb madárinfluenza elleni védőkörzetek Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása szerint a Hercegszántó és Dunaföldvár… Tovább olvasom