Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Dönthetnek a hivatásosok a nyugdíjazásuk feltételeiről

A kormány olyan törvénymódosítást készít elő, amely szerint a nyugdíjjogosult hivatásos állományúak dönthetnének, hogy a nyugdíjba vonulásukkor aktuális, vagy a 2006. decemberi feltételek mellett vonulnak-e nyugdíjba. Erről Gyurcsány Ferenc kormányfő beszélt, amikor beiktatta Bencze József új országos rendőrfőkapitányt.
A miniszterelnök azt mondta: a kormány arra készül, hogy olyan módosító rendelkezést kezdeményez, amely alapján a nyugdíjba vonuló hivatásos állományúak választhatnak, hogy melyik nyugdíjszabály alapján mennek nyugdíjba.

Mint mondta, "nagyon-nagyon kívánatosnak" tartja, hogy a kitűnő, nehezen pótolható, 20-25 év szolgálati viszonnyal rendelkező hivatásosok maradjanak a testületnél és ne menjenek nyugdíjba.
Ne legyen az a választási kényszer, hogy hűséges maradok a szakmámhoz, a testülethez, a hivatásomhoz, vagy pár ezer vagy tízezer forint elvesztésétől való félelemben inkább már most nyugdíjba megyek, még akkor is, hogyha én is szeretnék maradni és a testületnek is szüksége van rám" - mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: azt gondolja, ez az új szabály egyaránt figyelembe veszi a testület érdekét és a nyugdíjhoz közeledő, vagy nyugdíjjogosult testületi tagok érdekét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkilenc évnyi kóma után tért magához

Tizenkilenc évet töltött kómás állapotban egy lengyel férfi. Amikor visszanyerte öntudatát,… Tovább olvasom