Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Döntött a Legfelsőbb Bíróság Kivágó-ügyben

A Legfelsőbb Bíróság hivatalból elutasította Novák Előd, a Jobbik sajtófőnökének felülvizsgálati kérelmét, amelyet azután nyújtott be, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) elutasította fellebbezését Kivágó Iván Györgyné fővárosi képviselői mandátuma ügyében.
A fővárosi MSZP Kivágó Iván Györgynét jelölte korábban a Fővárosi Közgyűlésbe Hunvald György helyére. Novák Előd azonban kifogást nyújtott be a Fővárosi Választási Bizottság határozata ellen, amely a politikusnak kiadta a szabaddá vált fővárosi szocialista képviselői mandátumot. A Jobbik azt kifogásolta, hogy Kivágó Iván Györgyné - sajtóértesülések szerint - az 1980-as években a III/II-es kémelhárító főcsoportfőnökség 8-as osztályának "B" alosztályán dolgozott.

Az OVB csütörtökön elutasította a Jobbik Magyarországért Mozgalom fellebbezését, mondván, a megfogalmazott kifogások jogilag nem értékelhetők, a választási jogszabályokban ugyanis nem szerepel kizáró okként a jelölt politikai múltja.

Novák Előd ezután a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, ám az LB hétfőn hivatalból elutasította a felülvizsgálati kérelmet, mondván, a kérelmező személyesen, jogi képviselő nélkül nyújtotta be a bírósági felülvizsgálat iránti kérelmét. Az LB végzése szerint a kérelem érdemi vizsgálatra nem alkalmas, az ügyvédi képviselet ugyanis kötelező.

Kivágó Iván Györgyné eddig nem tudta átvenni mandátumát, így a fővárosnak sincs költségvetése erre az évre, mivel a közgyűlésben egyelőre nincs többsége az MSZP-nek és SZDSZ-nek, szavazategyenlőség van a két politikai oldal között.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2009. május 05. 20:00
    „1. az az a novák előd akinek a nevére kurugyinfo ugrik fel? Akit bilincsbe vittek el állandóan a rendőrök mert jó gyerek volt? Szerintem inkább húzza meg magát vagy meg húzza más bent őt :D”
  • 1. achilleus 2009. május 04. 15:45
    „Ez a Kivágóné egyébként a Létminimum Alatt Élők Társaságának a kerületi ügyvezetője, vagy micsodája. Már korábban is 1 milliós fizetéssel, és egy jó nagy villával. Oda is beépült, illetve beépítették. Érdekesen ezek a magukat baloldalinak mondó kormányközeliesített szervezetek, legalább milliomos, de sokszor milliárdos vezetőik vannak, és érdekes módon mindig jobboldali kormányok alatt aktivizálódnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországon továbbra sincs megbetegedés

Magyarországon nem jelent meg még az új influenza vírus- mondta az egészségügyi miniszter a fővárosi… Tovább olvasom