Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Dorina: Játékország

Légy önmagad és élj a mának! Talán ez lehetne mottója a Megasztárból ismert, 21 éves Galambos Dorinának. 

Az apai ágon zenészcsaládba született Dorina már szinte az anyatejjel szívta magába a muzsika szeretetét. Édesapja és nagybátyja fiatal koruktól kezdve gitároztak, így a család zenei érdeklődése is nagyban befolyásolta a kis Dorina zenei ízlésének alakulását. Az első nagy kedvencek is a '80-as évek ünnepelt énekesnői közül kerültek ki (Madonna, Cindy Lauper), azonban késobb a grunge zenei hullám eloadói voltak azok, akik közül új kedvenceket avatott Dorina (Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains). 

Dorina igen korán elhatározta, hogy énekesnő szeretne lenni, hiszen ez kedvenc tevékenysége, a dalokon keresztül tudja a leginkább kifejezni önmagát, a dalszövegeken keresztül tud a legoszintébben fogalmazni. 16 éves korától jár klasszikus énektanárhoz, a közelmúltban pedig a jazz ének tanulásába is belevetette magát.  

A Megasztár 2004-ben komoly változásokat hozott a fiatal lány életében, ugyanis Dorina bekerült a döntőbe, a legjobb 12 előadó közé. A műsor hatalmas népszerűsége révén megtapasztalhatta, milyen az, amikor produkciója egy szélesebb réteghez is eljut, illetve milyen érzés, amikor nagyon sokan szeretik és rajonganak érte. Fájt neki, amikor kiesett a musorból, de egyúttal bátorította, és tudta mit kell csinálnia a jövőben: egy olyan lemezt, melyen keresztül megmutathatja, milyen is az igazi Dorina.  

És hogy milyen is az igazi Dorina? Egy igazi tini, aki egyik percben No Doubt-ot, Pink-et hallgat, utána pedig a Nirvana, Pearl Jam hangos rock zenéjét teszi be a CD-játszóba. Egy igazi tini, aki még nem akar felnoni, a pillanat örömének él, de ugyanakkor kellő komolysággal kezeli az élet nehézségeit. Imádja az életet, a szerelmet, azt szeretné, ha mindenki szerelmes és boldog lenne körülötte. Egy olyan lány, aki rögtön a társaság középpontjába kerül, csacsog, mosolyog, viccelődik. Imád a megasztáros barátnőivel szórakozni, Schmidt Barbi, Kandech Evelyn, Tóth Veronika és O gyakran énekelnek, buliznak együtt. Rajong a plüssállatokért, a romantikus filmekért, de ugyanakkor nagy hatással volt rá a közelmúlt egyik legkomolyabb filmje, a "Ray". O egy ízig-vérig tini lány, aki képes mosolyt csalni az emberek arcára. 

A lemezanyag egy év alatt készült el, és ez az egy év rendkívül fontos volt életében, hiszen rengeteget tanult a munka közben. A munka gyümölcse pedig a bemutatkozó album, a "Játékország", melynek első kislemeze "Instant nő" címmel már megjelent. A dalhoz színes, vidám, fantasztikus látványvilágú klip is készült, melyet a VIVA igen hamar műsorára tuzött.  A nagy érdeklődéssel várt bemutatkozó lemezen nem kevesebb, mint 14 vadonatúj dal hallható az intro és az outro mellett. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhagyjuk-e a süllyedő hajót?

„Győrött dolgozom és mostanában nem megy olyan jól a vállalatnak. Tudom, ez nem újdonság, de engem mégis ez foglalkoztat leginkább. Bár az én munkám egyelőre biztosnak tűnik, a cégnél már megkezdték a leépítéseket. Mi most a legjobb megoldás: várjam ki, míg esetleg engem is elküldenek, vagy sürgősen keressek állást magamnak?” Tovább olvasom