Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Dr. Cser Ágnes: A kormánynak nincs egészség-szakpolitikája

Dr. Cser Ágnes szerint a „Gyurcsány kettes kormány” becsapta a választópolgárokat az egészségügyi reform területén, hisz szűkíti az ellátási kört nyújtó intézmények számát.
Az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) megyei szervezete tiltakozási akciót indított a megyében a kórházi ágyak csökkentése és a kórházak megszüntetése ellen. Az akció első állomása a csornai Margit kórház volt, ahol fórumot szerveztek, amelyen az intézmény dolgozói és a lakosság képviselői mellett részt vett dr. Cser Ágnes, az EDDSZ országos elnöke is.
Dr. Cser Ágnes beszélt az egészségügy kilátástalan helyzetéről, az ország gondjairól, élesen bírálva a Gyurcsány-kormány tevékenységét.
– Az EDDSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy a Magyar Köztársaság kormányának nincs egészség-szakpolitikája – jelentette ki dr. Cser Ágnes. – Elfogadhatatlan, hogy az Alkotmányunk 35. szakaszában megfogalmazott kormányzati felelősséget – amely az egészségügyi ellátórendszer meghatározását a kormány kötelezettségévé teszi – regionális egészségügyi tanácsok hatáskörébe akarják utalni. Az ugyanis morálisan és szakpolitikailag is ellentétes, ha egymás ellen kell érveket felhozni, és mindezt leöntik a betegérdekkel. Ha a magyar nép engedi, hogy becsempésszék azt, amit az Orbán-kormány 1999-ben kidobott, nevezetesen, hogy eltöröljék az egységes társadalombiztosítás intézményét –, akkor több generáción keresztül ható, negatív társadalmi folyamatok jönnek létre. Azért kell összefognunk, mert a szubszidialitás elve szerint – amely az Európai Unió egyik fontos elve – a döntéseket ott kell meghozni, ahol a leginkább indokolt. S ennek Magyarországon az önkormányzatok a letéteményesei a közszolgáltatások tekintetében.
Dr. Cser Ágnes szerint a „Gyurcsány kettes kormány” becsapta a választópolgárokat az egészségügyi reform területén, hisz szűkíti az ellátási kört nyújtó intézmények számát. Vérig sértette a több évtizede a pályán dolgozó ápolót, gyógyítót egyaránt, amikor a kormány-előterjesztésekben azt írták le, hogy az indokolatlan orvos-beteg találkozók és a megalapozatlan gyógyszerfelírások miatt kell a 170 kórházból csak negyvenet megtartani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is bemutatták a Vistát

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók… Tovább olvasom