Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

dr. Sydorkó Györgyné

Dr. Sydorkó Györgyné, a soproni Fenyő Téri Általános Iskola nyugalmazott tanítója az idei tanévtől nyugdíjba vonult.

Kategória: általános iskolai tanító

Név: dr. Sydorkó Györgyné
Fenyő Téri Általános Iskola, Sopron

Dr. Sydorkó Györgyné, a soproni Fenyő Téri Általános Iskola nyugalmazott tanítója az idei tanévtől nyugdíjba vonult. Ám visszajár az iskolába, és ha teheti, részt is vesz a közös programokon.
Eleinte, és talán még most is hiányzik a nyüzsgés, a gyermekzsivaj a tavaly szeptembertől nyugdíjba vonult dr. Sydorkó Györgyné Mariann néninek. Szokatlan volt számára a csend és a nyugalom. A kis unokája ugyanakkor feledteti vele, hogy oly sok év után elköszönt a tanítástól, a gyermekneveléstől. Az iskolából azonban még most is rendszeresen hívják, érdeklődnek hogyléte felől. Ő pedig szívesen jön vissza egy-egy rendezvényre, vagy akár kirándulásra.

Nevétől elválaszthatatlan a német nemzetiségi tánc bevezetése, a harmonikaszó. Keze nyomát nagyon sokáig őrizni fogja az iskola dekorációja, amelyet folyamatosan frissített örömet szerezve a gyermekeknek, példát és kedvet adva a fiatalabb kollégáknak. Úttörő módon vállalta az oktatás területén addig viszonylag ismeretlen terület, a kétnyelvű német nemzetiségi oktatás bevezetését az iskolában. Ezt a nem könnyű feladatot sikeresen oldotta meg Gritsch Mátyásné kolléganővel együtt, hiszen azon kevesek közé tartozik a Fenyő Téri Általános Iskola az országban, ahol folyik ez az oktatási forma. A tanítványai, a szülők a tanárnő nevét sokszor felidézik majd.
Dr. Sydorkó Györgyné, a soproni Fenyő Téri Általános Iskola nyugalmazott tanítója: – A legfontosabb a következetesség, amit már egyszer kimondott a tanár, azt be is kell tartani. Persze nemcsak a rosszat kell meglátni, hanem meg kell dicsérni a jót is. A tanulók érdekeit kell szem előtt tartani, hiszen  a pedagógus értük tevékenykedik.

Vélemények:

Lisztes Krisztina, 5. a: – Sokat szerepeltünk az iskolai, városi fellépéseken. Szigorú, de igazságos volt velünk.

Péterfalvi Zoltán, 5, a: – Sok helyre elvitt bennünket. Részt vettünk például Ausztriában, Burgenland tartomány gyermek katasztrófavédelmi versenyén is.

Kránitz Bendegúz, 5/1.: – A felső tagozaton már egy másik iskolába járok, de itt is nagyon jól boldogulok, mert jól megtanultuk nála a leckéket.

Ajánló: Sydorkó Györgynét a szülői munkaközösség nevében Kránitzné Galambosi Mária és Kovács Zoltán ajánlották: – A gyermekeink osztálya volt az utolsó, akiket tanított. Szigorú, de igazságos volt a kisdiákokkal. Ezt tudták a gyerekek is, szerették ezért. Amikor a kötelező feladatokkal készen voltak, mindig jutott egy kis idő a vidámságra. Felejthetetlen farsangokat, osztálykirándulásokat szervezett a tanulóknak. Most, hogy már felső tagozatosak lettek a gyermekeink, látjuk, hogy mennyi mindent tanultak a négy év alatt. Megfeleltek az új követelményeknek azok is, akik itt maradtak a Fenyő téren, vagy akik a nyolcosztályos gimnáziumban tanulnak a továbbiakban.

Igazgató:
Barilichné Tóth Rita, a Fenyő Téri Általános Iskola igazgatója: – A kolléganő 31 évet töltött el iskolánk falai között. A Mariann néniről készült fényképek többségéről is mindig sok-sok gyermektől körülvéve, valóságos pótanyukaként mosolyog ránk. Valóban anyaként gondoskodott sok-sok éven keresztül a rábízott gyerekek testi-lelki-szellemi fejlődéséről. Jó példával járt elöl választott hivatásunk, a pedagógia terén. Ha elbizonytalanodtunk, mindig segített jó tanácsaival. Láttuk keményen dolgozni és önfeledten nevetni. Sok dicsőséget szerzett iskolánknak: szép eredményeket, az iskolai, városi, sőt, külföldi rendezvényeken való műsoros fellépéseket, amelyek mind-mind öregbítették a Fenyő téri iskola jó hírnevét.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyös

szabályok

A múlt héten hatályba lépett rendezési terv Belváros, Kisbácsa, Bácsa és Sárás számára előnyökkel… Tovább olvasom