Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Drágák a Microsoft-perek

A Microsoft jelentős költségcsökkentési tervet tűzött ki, minek után harmadik negyedévi nyeresége megnövekedett bevétele ellenére is jelentős mértékben csökkent az előző üzleti negyedéhez képest.
Az ellentmondásos helyzet a cég által a különböző perek folytatására illetve lezárására költött hatalmas összegekkel magyarázható, amelyek erősen megnyírbálták a redmondi szoftvergyártó profitját.
A Microsoft által nyilvánosságra hozott adatok szerint a cég jogi kiadásokra összesen 1,9 milliárd dollárt költött, ami 17 centtel csökkentette a részvények hozamát. A teljes összeg legnagyobb részét Redmond a Sun-nak, az azzal a közelmúltban skötött egyezség keretében volt kénytelen kifizetni, de az Európai Unió is közel fél milliárd eurós büntetéssel terhelte meg a cég kasszáját. Ezen kívül majdnem ugyanennyibe kerültek a Microsoft-nak munkatársai részvényopciói is.
A Microsoft így a március 31-én lezárult harmadik negyedévében 17 százalékkal 9,2 milliárd dollárra növekedett forgalma ellenére csak 1,3 milliárd dollár nyereséget tudott elkönyvelni, szemben az előző negyedév 2,1 milliárd dolláros hasonló eredményével. A cég forgalmának legnagyobb részét legnagyobb a Windows operációs rendszerek és más szoftverei licencdíjai adták, de az MSN részlegnek is jelentős mértékben sikerült reklámbevételeit növelnie.
A következő negyedév vonatkozásában a Microsoft 8,9 milliárdos, a teljes üzleti évre pedig 37,8-38,2 milliárd dolláros forgalommal számol.
pcforum.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába-futóművek amerikai teherautókba

Öt évre szóló keretmegállapodást írt alá a Rába rt. és az amerikai Marmon-Herrington Company. A… Tovább olvasom