Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 12°C Még több cikk.

Drámapedagógiával az erőszak ellen

Mosonmagyaróvár önkormányzata, a kistérségi társulás, a városi rendőrkapitányság, a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ, valamint a Moson Megyei Nők Egyesülete pályázatot nyert a Belügyminisztériumnál, amelyből április óta finanszírozzák a Segítőlánc című projektet.
Létrejött egy speciálisan képzett szakemberekből álló csapat, akik ügyeleti rendszerben működtetik a bárki számára elérhető Segítőlánc-vonalat (06-70/565-

1684). A projekt témája a családon belüli erőszak, a kezdeményezés célja az áldozattá válás megelőzése, illetve a már bajbajutottakon való segítés.
A Segítőlánc keretében szeptember óta már két mosonmagyaróvári általános és hat középiskolában nyújtanak ismereteket a diákoknak az áldozattá válás elkerüléséről.
A győri RÉV TIE Társulat Vádlott című színdarabjával, a drámapedagógia eszközeivel próbál segítséget nyújtani a tanulóknak.
Jelenleg a városi és kistérségbeli diákok vehetnek részt a programban drámapedagógusok segítségével, tanulhatják meg az áldozat-szerep elkerülését. Legközelebb a Haller szakképző és szakközépiskola 9–10. osztályosait várják a Fehér Ló Közösségi Házban november 13-án. November 20-án és 27-én a Bolyai-középiskolásai, december 1-jén és 4-én pedig a Kossuth-gimnázium diákjai következnek.
A programokkal kapcsolatban bővebb információ kérhető a 06-20/329-2794-es számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosak az Audi szempontjai?

Tovább olvasom