Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Draskovics: a támadás következményeit az elkövetők viseljék

A törvénytelenséget elkövetők viseljék a támadás kockázatát, ne az áldozatok, ahogy ez ma sok esetben előfordul - mondta Draskovics Tibor rendészeti tárcavezető kedden.
A miniszter a rendőrség vezetői állománygyűlésén elhangzott miniszterelnöki beszéd után újságírók előtt azt mondta, hogy az új Büntető-törvénykönyv módosítás tervezetében az áldozatok, megtámadottak védelmének helyzetét is megerősítik. Azokét, aki fellépnek saját maguk, családjuk, vagy értékeik védelmében a támadók ellen.

Draskovics Tibor elmondta, hogy a kormány mindent megad a rendőrségnek, hogy az állampolgárok által elvárt fordulat eljöjjön. A munkával töltött évek után pluszpénz jár: azt akarják elérni, hogy a 25 évnél több szolgálati időt letöltött rendőrök maradjanak állományban még 10-15 évig. ezért havi 50 ezer forintot adnak nekik a fizetésen felül. Összesen 4 ezer ilyen rendőr van, ha mindenki igényli a pénzt, az évi kétmilliárd forintot jelent, amit a költségvetés negyedévente, utófinanszírozással ad a rendőrségnek.

Az elmúlt időszak súlyos bűncselekményei kapcsán elmondta, hogy "senki nem nyugszik itt, amíg pontot, megnyugtató, biztos pontot nem tesznek az ügyek végére"

A miniszter a benyújtott Btk.-módosításról szólva azt mondta, hogy szigorodnak az erőszakos bűncselekményeket elkövetők büntetési tételei, különösen igaz lesz ez a fegyveres, vagy visszaeső bűnözőkre. Megerősítik azok jogait, akik a támadók ellen fellépnek saját, családjuk, vagy értékeik védelmében. A kockázatot a támadók vállalják és ne a megtámadottak, mint az ma sok esetben megtörténik - mondta. A bíróságoknak lehetővé teszik, hogy testre szabott büntetéseket rójanak ki, kombinálva a különböző büntetésfajtákat, azokat alkalmazva, ami az egyén esetében a legcélravezetőbbek.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy a kiskunlacházi "szomorú kislánygyilkosság" kapcsán megérti a helyieket, de arra kéri a polgármestert, hogy ne lépjen a törvénytelenség útjára.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2009. május 12. 22:38
  „4. vonatkozik ahogyan eddig is.”
 • 4. garbon 2009. május 12. 19:34
  „De ez vonatkozzon mindekire még a rendőrőkre is.”
 • 3. Logaritmus 2009. május 12. 17:18
  „homer: miért? miért? miért?

  Büntetőjogi mediáció egyébként már most is létezik és JÓL működik, kár hogy az ügyvédi mediáció anyagi nehézségek miatt igencsak "köhög" mostanában. Ezek a javaslatok egytől-egyik jók csak csinálják is meg.”
 • 2. flexsnake 2009. május 12. 16:27
  „NA ha ez így is lesz akkor megemelem a kalapom :D 25 év rendesen hazavágja az embert, ritka aki ezt bevállalja utána is. Mikor elnyújtózhat százezer felett. Az új rendőrök viszont olyan pénzeket kapnak ami vicc. Annyiból vigyázza a rendet drasi meg gyalogoljon be a cigóputriba ha úgy hozza az élet.”
 • 1. homer 2009. május 12. 16:10
  „Kamu, kamu, kamu..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Gátlástalan és törvénytelen a Fidesz kampánya

A Fidesz kampánytechnikáját bírálta Lamperth Mónika, az MSZP elnökhelyettese keddi… Tovább olvasom