Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Draskovics: nincs Kánaán a rendőrségen

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint feszes, fegyelmezett gazdálkodás mellett tudják teljesíteni, amit az ország polgárai elvárnak a rendőrségtől.
A jövő évi költségvetésben túl azon, hogy a rendőrség megkapta azokat a forrásokat, amivel az idén a költségvetés eredeti számai szerint rendelkezett, megkapta mindazokat a többleteket, amiket ebben az évben évközben megkapott. Megkapta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium fejezete mindazokat a többleteket, amik a miniszterelnök által hétfőn bejelentett "Rend és biztonság" program teljesítéséhez szükséges - mondta.

Hozzátette: ez "nem azt jelenti, hogy a rendőrségen Kánaán van", szavai szerint "költségvetési gazdálkodásban sosincs Kánaán, gazdasági világválság közepette pedig nem is szabad, hogy legyen".

Nagyon feszes, fegyelmezett gazdálkodásra van szükség, de én úgy látom és úgy látják a rendőrség vezetői is, hogy ilyen gazdálkodás mellett a rendőrség tudja teljesíteni, amit az állampolgárok elvárnak tőle - mondta.

Mint mondta, "ami előre látható", arra a rendőrség kellő anyagi eszközökkel rendelkezik, lesz pénz többek között olyan fontos beruházási programokra is, mint például a golyóálló mellények cseréje, vagy a Miskolcon felállítandó 4. készenléti rendőri századdal kapcsolatos beszerzésekre.

A kormány az idén bebizonyította, hogy "ha új helyzet és új teendő van, akkor a tartalékokhoz is hozzányúl annak érdekében, hogy a rendőrség megfelelő választ tudjon adni ezekre az új kihívásokra" - mondta. Draskovics Tibor biztos abban, hogy ez 2010-ben is így lesz.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 09. 19:40
    „Kivéve azoknak, akiket nagy önkielégítéssel küldenek el valami magasabb pozíciókba, nyugdíjba, majd aztán újra pozícióba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: a kormány elfogadta a 2010-es költségvetés tervezetét

A kormány elfogadta a 2010-es költségvetés tervezetét, amely szigorú, takarékos, de néhány területen… Tovább olvasom