Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Draskovics, véleménnyilvánítás, mások szabadsága

Egyre többen gondolhatják úgy, hogy részt vesznek a fájdalmas, de szükséges döntéseket követő demonstrációkon - mondta Draskovics Tibor rendészeti miniszter az MTV szerda reggeli műsorában.
A baj általában az, hogy a demonstrálók egy-egy csoportja átlépi a törvényi kereteket, mint ahogy az kedden is történt a budapesti Kossuth tér környékén.

Vannak néhányan, akik kifejezetten azért mennek tüntetésre, hogy szándékosan összetűzzenek a rendőrökkel, míg vannak olyanok, akik békés vélemény nyilvánítási szándékkal érkeznek. Rendészeti miniszterként Draskovicsnak az az álláspontja, hogy mindenkinek garantálni a vélemény nyilvánítás jogát és meg kell védeni mások szabadságát - mondta a miniszter a keddi tüntetések kapcsán.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, kedden nap közben a Kossuth tér környékén megrendezett demonstrációkon 25 ember sérült meg, köztük 15 rendőr. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedd esti közlése szerint 13 embert állítottak elő a környező utcákból. Garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak és különböző szabálysértések miatt indult ellenük eljárás. Napközben többször voltak különböző incidensek a demonstrációk helyszínein. Általában a rendőröket dobálták a tüntetők, de a Vértanúk terén lebontották a kordont is, amit később a rendőrök újraépítettek.

A rendőrök a Vértanúk terén könnygáz spray-vel válaszoltak, de oszlatás ott nem volt. Az Alkotmány utcában azonban könnygáz gránátokkal verték vissza a tüntetők erőszakossá váló tagjait a rendőrök és oszlattak, a legtöbb sérülés ekkor történt. A rendőrök és a civilek között is volt egy-egy súlyos sérült. A kéztörött Magyar Gárda tag a mentőből kiszállva a Független Hírügynökség tudósítójának akkor azt mondta, hogy nem volt látható jele, hogy miért oszlattak a rendőrök.

A tömeg este 10 órára oszlott fel, miután a rendőrök elkezdték igazoltatni az embereket a Vértanúk terén és az onnan távozókat később a Bajcsy-Zsilinszky úton. Az éjszaka további része békésen telt.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. garbon 2009. április 17. 17:17
  „Biztos nem lenne semmi atrocitás akkor ha Draskovics kimenne közéjük. Bátorság Bátorság Draskovics.”
 • 32. Hmmm... 2009. április 16. 10:48
  „En ugy latom, vannak akik semmikeppen nem akarjak eszrevenni, maganyossagukat es csak allandoan ugyan azt a lemezt szajkozzak. Aki figyelmesen olvassa a hozzaszolasokat es at is gondolja a leirt szavakat, eszreveszi, a tarsadalom egesze nem egy kis csoport altal kepviselt. Aki csak egyes szavakat vagy mondatokat ragad ki egy hozzaszolasbol, az torzitottan ertelmezi es magyarazza a leirtakat. Nem tartom elfogadhatonak, hogy szemelyesen nem serto velemenyekre durva es cinikus valaszok irodnak. Ez a reakcio nem mas, mint az eppen kifogasolt randalirozok viselkedese, csak szavakban. A feneket mutato szemely is tehetetlensegeben tette amit tett, mert nem volt kepes uaralkodni erzelmei felett. Hat ezt el lehet jatszani a szavakkal is.”
 • 31. flexsnake 2009. április 16. 07:11
  „28. nem süllyedek le a csőcselék szintjére. Mivel tisztában vagyok a saját tudásommal, nem használhatom arra hogy szerencsétleneket nyomorítsak meg csak azért mert hülye és mert nem tudja elviselni hogy a másiknak véleménye van. A gyere ki a hóra belőlem csak kacajt vált ki :) A rendőrség a rend fenntartására hivatott a mindenkori politikától mentessen. Arról nem tehet hogy kimész politikával a nem politikai utcára és lesüllyedsz az állati szintre. Megakadályozza hogy magadban vagy másokban kárt tegyél. Mindenhol.Máshol a világban is így van.
  Ez a demokrácia amiben nem akarod felfogni hogy a jogaidat megelőzik a kötelezettségeid.”
 • 30. legal 2009. április 15. 18:56
  „CID-nek.
  Nyugdíjasként szabad akaratomból, szegedi lakosként fenn voltam kedden budapesten a civil szervezetek Alkotmány-utcai rendezvényén 7-8 ezer állampolgár társammal. Hivatalosan egy órakor kezdődött a rendezvény a Himnusz és a Boldogasszony Anyánk eléneklésével. A hozzászólók saját problémáikat mondták el, senki nem más és mindenki nevében beszélt. Színészek, közöttük Bordán Irén és Papadimitriu Athina szavalt és énekelt nekünk és velünk, együtt mondtunk imát, üzentünk a Parlamentben ülésezőknek utalva azon felelősségükre, amely szerint a 7 éve kormányon lévő pártok felelőssége az ország eladósodása, gazdasági lecsúszása, s a kijelölt miniszterelnök lelkén szárad több libatenyésztő ember halála, s családok tönkremenetele. Nem azért voltunk ott 7-8 ezren a téren, hogy e rendezvényből és a résztvevőkből senkit és semmit ne mutasson be a média, csak azokat a város más részein (a Kossuth tér másik sarkában lévő Vértanúk terén és más helyszineken) történt rendbontásokról készült fényképeket, ami után azt hiszi az újságíró által is felbújtott olvasó, hogy egy és ugyanarról a rendezvényről van szó. Mintha mi az Alkotmány utcában csak azért énekeltünk, hallgattunk beszédeket és művészeket, hogy estére valaki megmutassa a csupasz seggét a rendőröknek, hogy valakik a Vértanúk terén rángatni méltóztassék a kordont és szembeszálljon a rendőrökkel. Ha az itt bennünket lenéző kommentelők inteligenciájából csak ennyi telik, sajnálom.”
 • 29. correct 2009. április 15. 18:55
  „Sajnos flex beteg embertársunk,megint nem tudja mit ír.
  Nem tudom ki Ő,egy biztos,hogy elhibázott döntés következménye.
  Tudjátok az ilyen emberre jellemző,hogy itt a fórumon alattomban írogat és pontosan ez a tipusú ember az aki olyan diktatúrát vezetne be,ami példátlan lenne a történelemben.
  Amiket írogatsz policeman alias flex,sokakban éppen olyan ellenszenvet kelt mint benned a vélemény és szólás szabadsága.Vannak akik kimerik mondani és kiállnak nézeteik mellett akár nagy plénum előtt is.
  Te,mivel a jelenlegi klientúra megrögzött hódolója és elkötelezettje vagy,nem várhatunk mást.
  Sunyin,a falak mögött osztod a nemlétező eszedet.
  Mintmár írtam,és ehhez tartom is magam bátorságod egyenlő a nullával.
  Kértem,találkozzunk személyesen!
  Egy beszari gyáva alak vagy,hiszen ezt a lehetőséget elutasítottad.
  Soha senki nem állította,hogy a huliganizmus követendő lenne.Igen elítélem én is azt a fajta magatartást amikor törnek -zúznak a nagy eszme szolgálatában.
  Nem erről kellene szólnia a történetnek.De arról sem,hogy rohamdroidok visszaélve a politikai támogatottsággal szembeforduljanak a magyar társadalom elégedetlen rétegeivel.
  De ha gondolod zavarodott gondolatokkal elferdített elméjű embertársam,tartok neked demokráciából és emberségből,A nemzetközi egyezményekből előadást,pártszimpátiától függetlenül.
  De hát ehhez személyesen kellene találkoznunk.
  Abban is biztos vagyok,megértenéd hiszen aki gondolatokkal bír és azt képes értelmes formában leírni azzal lehet kezdeni valamit.
  Viszont egy dolgot a figyelmedbe ajánlok,mint más rendőröknek is akiket személyesen ismerek:
  A jó rendőrnek a következő ciklusban és akár egy másik társadalmi rendeződésban is van jövője.
  Írtad az ok-okozati összefüggést igaz címszavakban.
  Abban egyetérthetünk ha látókörödet kiszélesíted,hogy 2006 őszéig a magyar történelem 20.századi időszakában nem volt jellemző az effajta megnyílvánulás. Az okot nem szándékozok most taglalni.
  És mindentől függetlenül,gyalázat ami itt folyik.És ha megnézed itt már a társadalom egésze képviselve van egy-egy demonstráción.
  Az elégedettség vezeti az embereket???
  Nem gondolnám,én nem!
  Nyilván te azokat is halomra lőnéd aki csak az utcára kimerészkedik.
  Ezzel én befejeztem,nem kell válaszolnod.A következő beírásodat mielőtt meggondolatlanul tennéd,gondolkozz egy kicsit!
  Nem vagyok az ellenséged,csak a világnézetünk más alapokon nyugszik.”
 • 28. flexsnake 2009. április 15. 14:49
  „26. ja az már nem tetszik ha lőnek? A könnygáz sem tetszik? Duhajkodni meg tetszik? Egyik a másik következménye.”
 • 27. Hmmm... 2009. április 15. 13:54
  „Na, akkor megerett a helyzet, hogy kiszalljak. Ilyen durva es primitiv vitaban nem kivanok tovabb resztvenni.
  Ez mar nem is eszmecsere, hanem tojasdobalas, de nem az ellenzek reszerol, hanem a masik oldalrol. Azokat nem buntetik?”
 • 26. flexsnake 2009. április 15. 12:55
  „21, gárda,jobbik stb.... beszervezett a főnököd?

  23. amilyen a fogadj isten..... Ha megdobnak kővel, végezd ki nyilvánosan. Nem hiszek a keresztényi sületlenségekben. Úgy írok ahogyan akarok. A kommonistázásoknál,zsidózásnál, cigányozásnál ez sokkal humánusabb.
  Akinek meg nem tetszik az beveheti a gyógyszerét. Kanalast tudok adni. Ilyen a rendszer, ha nem tetszik akkor el kell költözni. Nincs esélyetek, ez van :)”
 • 25. flexsnake 2009. április 15. 12:52
  „18 tegnap”
 • 24. IVY 2009. április 15. 12:24
  „16. flexsnake 2009.04.15. 11:32

  Már bocccs...
  Nem kezdesz már nagyon átmenni "paraszt"-ba?
  "Seggem, f@szom, ...." Ilyet kultúrált ember nem ír a fórumra.”
 • 23. cselac 2009. április 15. 12:08
  „Hova gondolsz Hmmm...ugyan...végül is nagyon nehéz lenne biztos Budiházit bezárni.”
 • 22. Hmmm... 2009. április 15. 12:05
  „Az nem merul fel senkiben, hogy ez a zulleszto csoport mestersegesen beszervezett resztvevok halmaza?”
 • 21. Logaritmus 2009. április 15. 12:01
  „Jól elbeszéltek egymás mellett, a cikk témáját nem is érintve. Valahol a normális keretek között tüntetőkre is szégyen hogy olyan embereket kell a saját soraik között tudniuk akiknek a tüntetés nem a véleményük kinyilvánítására jó eszköz, hanem ürügy egy kis szabadtéri ordítozásra, sípolásra, verekedésre, bajkeverésre. Már bocsánat, de ezek az emberek tényleg a csürhe legjava, akiket azonnal le kell csapni ha gondot okoznak. A minapi tüntetésen készült videókon is látszik, hogy a többé-kevésbé békés tüntetők mellett egy csapat magyar gárdista és nem gárdista is ott volt, akik közül többen a rendőröket inzultálták előbb szóban majd tettlegesen is. Őszintén nem értem, hogy ezek az emberek mit várnak ettől?”
 • 20. Mathiasking 2009. április 15. 11:47
  „14. hozzászólás madártej 2009.04.15. 11:24

  Mit vársz egy olyan embertől akinek az apja börtönviselt smasszer, a rendszer korlátlan kiszolgálója! Igazad van, inkább moziba mentek volna ....”
 • 19. 751510 2009. április 15. 11:44
  „Mutass már egy példát, amikor és ahol a Gárda "duhajkodik"!”
 • 18. flexsnake 2009. április 15. 11:39
  „Hogy lesz civil meg nem jobbikos megmozdulás valami amin a gárda duhajkodik meg morvai teszi a fejét? Magyarázza már el nekem valaki. De azt is hogy miért nem mutogatjuk ketrecben. Banánt az ilyennek. Lehet nem kapott este kolbászt :D”
 • 17. flexsnake 2009. április 15. 11:32
  „14. voltak moziban de hétfőn nem volt adás a tévében. Erre most rábasztál. HA én nem születek meg akkor még sokan nem. Ha más nem születik meg akkor meg én nem. Okkal vagyunk. Én meg azért hogy jól seggberugjam azokat akik keverik a szezont a faszommal :D Izé, fazonnal.”
 • 16. flexsnake 2009. április 15. 11:32
  „14. voltak moziban de hétfőn nem volt adás a tévében. Erre most rábasztál. HA én nem születek meg akkor még sokan nem. Ha más nem születik meg akkor meg én nem. Okkal vagyunk. Én meg azért hogy jól seggberugjam azokat akik keverik a szezont a faszommal :D Izé, fazonnal.”
 • 15. legal 2009. április 15. 11:25
  „A Gyurcsány Ferenc-Bajnai Gordon miniszterelnök cserét megszavazó, az elmúlt hét esztendőben megduplázódó külföldi deviza eladósodásunk minden okát a népre kenő, hárító MSZP-SZDSZ 204 képviselő biztosítja folyamatosan a kormányzó legitim többséget. Az ellenzékben lévő képviselőknek ehhez a bajokhoz nincs köze politikai jogi szempontból. Nem az övéké a kormányzati felelősség. Ezt a törvényhozási többséget a nép ruházta rá az MSZP-SZDSZ koalícióra, hát el kell velük hitetni, hogy ezért is az ellenzék a felelős, miattuk adósodott el az ország, minden megszülető csecsemőnek jut kettő millió forint adósság. Minek ide a felvilágosodás? A nép maradjon csak tudatlanságban.”
 • 14. madártej 2009. április 15. 11:24
  „Flexi, veled se lenne probléma, ha a szüleid moziba mentek volna, ahelyett, hogy téged megcsináltak...:)”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán hallgatják meg a miniszterjelöltek nagy részét

Folytatják a Bajnai-kormány miniszterjelöltjeinek bizottsági meghallgatásait szerdán. Az előzetes… Tovább olvasom