Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Draskovics vizsgálatot indít a rabosított újságíró ügyében

Ha büntető szabályaink nem értékelik kellően azt a magatartást, hogy valaki, különösen egy újságíró fel akarja tárni azt, hogy valahol visszaélés korrupció történik, akkor változtatni kell a szabályokon - mondta Draskovics Tibor igazságügyi- és rendészeti miniszter Polgár Géza keddi rabosítása kapcsán.
A miniszter szerint nem valószínű, hogy a rendőrök vagy az ügyészség hibázott, a miniszter ennek ellenére vizsgálatot indít az ügyben.

Eddig öt szervezet tiltakozott nyílt levélben az RTL Klub riporterének rabosítása ellen, emellett a Magyar Újságírók Szövetsége és több médium is kiállt Polgár Géza mellett. A fideszes Szijjártó Péter az igazságügy miniszterhez fordult, mert mint mondta, az igazságügy miniszter gyakorolja a politikai felügyeletet a rendőrség felett, így nyilvánvaló, hogy a miniszternek kötelessége eljárást indítania. Ezek az ügyek ugyanis rombolják a rendőrség és a magyar állam megítélését.

Polgár Gézát kedden reggel rabosították egy mozgássérült kártyákat árusító bűnszervezetről készült riport miatt. Az újságíró azt mutatta be, hogyan lehet illegálisan mozgássérült kártyához jutni. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, azt mondják, őket a Fővárosi Főügyészség utasította. A szabad demokrata Gusztos Péter a legfőbb ügyésztől kér magyarázatot az ügyben.

Olvasóink írták

 • 3. vadlab 2008. november 13. 18:03
  „Évekkel ezelőtt volt egy felvetés miszerint a személyi igazolványok kiadásánál és cseréjénél az állampolgároktól újjlenyomatot vennének és azt digitális formában tárolnák. Persze rendszerezve. Nagy felháborodást váltott ki, a személyiségi jogokra meg mindenre hivatkozva elutasították.
  Pedig ez lehetne egy jó megoldás arra hogy a bűncselekményeken hátrahagyott újlenyomatok alapján a személyeket azonosithassák.
  Pár évtized és jön a személyazonositó chip!
  Ez egy olyan kis eszköz amely a bőr alá van beültetve és elektronikusan tartalmazza a tulajdonosának az azonosítóját. Egy külső érzékelő előtt áthaladva 100%-os pontossággal beazonositható az illető.
  Ezt össze lehet kötni különfále beléptető rendszerekkel, biztonsági kapukkal.
  Ezáltal felesleges lenne az összes igazolvány, bankkártya meg minden ellopható eszköz.
  A riasztó eszközök rendelkeznek majd leolvasó egységgel is és egy bűncselekmény után a nyomozók mehetnek egyenest az elkövetők lakására.
  Sajnos ez még csak sci-fi de pár évtized és valóság lesz. A kutyáknál már kisérletileg alkalmazzák ezt a chipet.”
 • 2. Zs 2008. november 13. 09:34
  „Talán még reklámnak is elmegy a végén ez az eljárás (nem elbagatelizálva az eljárás "kellemetlenségeit").

  De azt gondolom, hogy az ilyen és hasonló szituk után a hatóságok "segítése" redukálódni fog; márha még mérhető az ilyen :(...
  Íme egy másik eset, ami megintcsak ábrázolja a magyar jogrend és alkalmazóinak a képességeit... http://www.delmagyar.hu/alfold/rabositottak_a_ferfit_mert_szetvalasztotta_a_verekedoket/2077090/

  Összességében nem sokat kell csodálkozni pl. "mókus" Drazsé, "hörcsög" Görgényi, "zéró" Kondorosi, "kulcsáros" Mónika, "ragyás" Pintér, stb.... alakok szereplése láttán (igyekeztem nemre, pártállásra vonatkozóan nem elfogult lenni)”
 • 1. Objektív 2008. november 13. 07:44
  „Az egész rabosítás sántít,miért vesznek újlenyomat és DNS mintát ha a bűncselekmény kapcsán ilyet nem rögzítettek.Amenyiben a gyanúsított személyazonossága más módon megállapítható,teljesen felesleges a rabosítás.Csak a rendőrség adatbázisa növelése érdekében történik a rabosítás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak Révkomáromban találkozik Gyurcsány és Fico

Az eredeti tervekkel ellentétben Komáromban nem, csak a szlovákiai Révkomáromban találkozik… Tovább olvasom