Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Drasztikusan emelnék a ponthatárokat az egyetemeken

Elismerte a Hiller István vezette oktatási tárca, hogy dolgoznak azon a kormányrendelet-módosításon, amely drasztikusan megemelné a felsőoktatási intézményekben a felvételi minimumponthatárt.
Elismerte a Hiller István vezette oktatási tárca, hogy dolgoznak azon a kormányrendelet-módosításon, amely drasztikusan megemelné a felsőoktatási intézményekben a felvételi minimumponthatárt - írta keddi számában a Magyar Nemzet, amely szerint ha a javaslatot elfogadják, jóval kevesebben jutnak be a felsőoktatásba.

A rendelet 2012-től 240 pontra emelné a felvételi minimumhatárt a mostani 160-ról, és növelné az emelt szintű vizsgák presztízsét, azokért a jelenlegi 40 helyett 50 pluszpont járna, így az elérhető maximumpontszám a jelenlegi 480-ról 500 pontra nőne.

A tervezett változtatások a jelenleginél nagyobb jelentőséget tulajdonítanának az emelt szintű vizsgának, ám azt - az MSZP oktatási politikusainak akaratával ellentétben - nem tennék kötelezővé - ismertette a Magyar Nemzet. A változtatások 2012-től lépnek életbe.

A lap emlékeztetett a rendelet részleteiről Magyar Bálint szabad demokrata oktatáspolitikus számolt be a szocialistáknak a parlament oktatási bizottságának ülésén.

Olvasóink írták

 • 8. métely 2009. december 08. 19:22
  „Már előbb kellett volna... Őrület, hogy a Műegyetemen, az orvosin az első évfolyamon felzárkóztató órákat kell tartani az adott reáliákból egy-két félévig, mert egyébként a gólyák képtelenek az egyetemi anyagot elsajátítani. Ez azért gáz. Milyen szakemberek kerülnek ki így ezekről a helyekről?!”
 • 7. achilleus 2009. december 08. 17:27
  „2012-től. Nem késett ez el egy "kicsit"
  MINDEN ELŐTTEM SZÓLÓVAL EGYETÉRTEK!!!!!!”
 • 6. allegro 2009. december 08. 12:58
  „Nemrég hallottam diákok beszélgetését: "Az érettségit egy hülye is le tudja tenni."
  Elég elszomorító már az is, hogy ma mindenki érettségit kaphat, arról nem is beszélve, hogy ezek azután az egyetemen képzelik el jogos és államilag támogatott helyüket.
  Régen már általános iskola végén megvolt a szűrés: gimnáziumba és szakközépiskolába is csak a 4-5 tanulókat vették fel. És ezeknek is csak töredéke juthatott be a felsőoktatásba - na ez azért nem volt jól megérdemelt, mert aki nem került be, csak azért, mert szakközépbe ment gimi helyett, azután fizethette a súlyos költségtérítéseket. Míg már velünk párhuzamban vígan és ingyen üldögélt a maguk által jellemzett sok "hülye" is. Röhögve azokon akik költségtérítést fizetnek, hogy biztos megérdemeltétek! Nagyon igazságtalan volt ez és az elmúlt a rendszer is a régebben érettségizett szakközépiskolásokkal szemben!!
  A 240 pont még mindig nem egy magas léc.”
 • 5. KolompárRómeó 2009. december 08. 09:17
  „pár évre”
 • 4. KolompárRómeó 2009. december 08. 09:17
  „Legalább nem fogják ontani az ufó-reinkarnáció, meg média"tudomány" nevű értelmetlenségeket tanuló, a munkanélküliséget pár évet eltoló fiatalokat.”
 • 3. persona 2009. december 08. 08:16
  „már réges-régen be kellett volna vezetni, hogy aki felsőoktatásba akar bekerülni, annak kötelező legyen az emelt-szintű érettségi. azonnal szelektálódnának az alkalmatlanok!”
 • 2. allwin 2009. december 08. 08:10
  „Vagy esetleg az se ártana, ha nem gyakorló diák-tanárok tanítanának! A három év alatt kettő(!) olyan tanárom volt aki nem felsőbbéves diák volt!!! Ez milyen szinten rontja az oktatás színvonalát he?”
 • 1. leeannlarue 2009. december 08. 07:36
  „végre rájöttek, hogy nem a közepes teljesítményűekkel kell telenyomni az egyetemi padokat, mert az ront az oktatás szívonalán és presztízsén!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megpróbáltak ellopni egy bankautomatát

Egy személyautóval próbáltak meg ellopni egy bankautomatát kedd hajnalban a főváros XXIII.… Tovább olvasom