Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Durva baleset a 4-esen: Családi ház kertjébe zuhant a tűzoltóautó a felüljáróról

Tűzoltóautók szenvedtek balesetet Monorierdőn szombat délelőtt. Ismét teljes szélességében járható a főút. Fotók!
Ismét teljes szélességében járható a 4-es főút monorierdei szakasza, ahol szombat reggel egy személyautó és két tűzoltóautó ütközött, hat embert, köztük öt tűzoltót kórházba vittek - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban arról tájékoztatott, hogy a monori hivatásos tűzoltók egy pilisi tűzhöz vonultak két járművel, amikor balesetet szenvedtek Monorierdő belterületén. Az egyik tűzoltóautó a 4-es főúton egy felüljárón személyautóval ütközött, majd a felüljáró szalagkorlátját átszakítva a híd melletti rézsűn mintegy nyolc métert lecsúszott. A mögötte haladó, vizet szállító tűzoltóautó is nekicsapódott a szalagkorlátnak.

A szóvivő a korábbi információkat kiegészítve elmondta: mindkét járművük felborult. A balesetben a tűzoltóautóval ütköző személyautón kívül még három autó volt érintett, ezek a karambol következtében súrolták egymást, illetve koccantak. A karambolban összesen tízen sérültek meg, közülük - a mentők tájékoztatása szerint - hat embert vittek kórházba. Ketten súlyos, négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Csámpai Attila a sérültek állapotával kapcsolatban szombat este azt mondta, hogy a korábbi tájékoztatással ellentétben nem négy, hanem öt tűzoltót vittek el a mentők, az első vizsgálatok alapján ketten súlyosabb, hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. Jelenleg már csak egy munkatársukat ápolják, a többieket hazaengedték - tette hozzá a szóvivő.

Közlése szerint a tűzoltóautónak ütköző személyautó női vezetőjét a karambolt követően életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A nap folyamán egy daru segítségével kerekeire állították, majd elszállították a két összeroncsolódott tűzoltóautót, a kár az első becslések szerint milliós nagyságrendű. Az útra kifolyt olajat csak azután tudták felitatni, hogy a közútkezelő gépei felsózták a jeges burkolatot, ezt követően indulhatott meg a forgalom - közölte Csámpai Attila.

A baleset körülményeit az ügyészség, illetve a katasztrófavédelem belső vizsgálata tárja majd fel - tette hozzá.

Tűzoltóautó-baleset Monorierdőn. Fotó: MTI (galéria)

Korábban írtuk:

Hat embert, köztük négy tűzoltót vittek kórházba a 4-es főúton Monorierdőn szombat délelőtt történt baleset miatt, amelyben tűzoltóautók és személygépkocsik karamboloztak. Két ember súlyosan megsérült, egyikük tűzoltó - tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese.

Zalavári Borbála közölte: négyen könnyű sérüléseket szenvedtek.

A sajtóügyeletes az első adatok alapján korábban arról számolt be, hogy öt embert kellett kórházba vinni.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a monori hivatásos tűzoltók egy pilisi tűzhöz vonultak két járművel, amikor balesetet szenvedtek Monorierdőn. Az egyik tűzoltóautó a 4-es főúton egy felüljárón személyautóval ütközött, majd a felüljáró szalagkorlátját átszakítva a híd melletti rézsűn mintegy nyolc métert lecsúszott, és a mögötte haladó vizet szállító tűzoltóautó is nekicsapódott a szalagkorlátnak.

A személyautóban egy ember az ütközés következtében a roncsba szorult, őt a tűzoltók kiszabadították és átadták mentőknek.

A baleset további három személygépkocsit is érintett.

Arról, hogy a három járművel pontosan mi történt, a rendőrség egyelőre nem tudott részleteket közölni.

A rendőrség teljes útzár mellett helyszínel, a forgalmat Monoron keresztül terelik – tudatta honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tűzoltóautó-baleset Monorierdőn. Fotó: MTI (galéria)

Korábban írtuk:

Többen megsérültek, amikor két tűzoltóautó és egy személygépkocsi balesetet szenvedett a 4-es főúton Monorierdőn szombat délelőtt. Az utat Pilis felé lezárták – tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy két tűzoltóautó vonult egy pilisi tűzhöz, amikor az egyik jármű személyautóval ütközött egy felüljárón. A baleset következtében a tűzoltóautó a szalagkorlátnak ütközött és azt átszakítva mintegy 8 méter magasságból egy családi ház kertjébe zuhant. A másik tűzoltóautó is a szalagkorlátnak csapódott, a jármű félig lelóg a felüljáróról.

A balesetben több tűzoltó megsérült. A személygépkocsiba egy ember beszorult, őt már kiszabadították, és átadták a mentősöknek. A sérülések mértékét egyelőre nem lehet tudni. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, az utat Pilis irányába lezárták, előreláthatólag darus kocsira is szükség lesz a műszaki mentéshez – mondta a szóvivő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy busz Magyarszerdahelyen - galéria

A szerződéses járaton mintegy 15-20 ember utazott. Tovább olvasom