Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Durva: baltát emelt a rendőrökre a férfi

Baltát emelt az intézkedő rendőrökre egy 20 éves férfi a nyíregyházi lakásán; a támadásban senki sem sérült meg - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője szerdán.
A járőrök a férfi édesanyjának segítségkérésére mentek a házhoz, mert a nő férje, a támadó apja ittasan, agresszíven viselkedett - mondta Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint a kiérkező rendőröket a bejelentő fia baltával várta, majd egy kapát dobott feléjük. A 37 éves apa ugyancsak fenyegetően lépett fel, így a járőrök végül mindkettőjüket megbilincselték és előállították.

A két férfit rendzavarás és garázdaság szabálysértése miatt őrizetbe vették, illetve hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentették az ügyben illetékes ügyészségen.

Olvasóink írták

 • 14. GreatWhiteShark 2009. december 09. 17:56
  „Egy adalék 9349779 kommentjéhez.

  A honvédség létszámának jelentős csökkenésével, a határőrség rendőrségbe való integrálásával, és egyéb létszámcsökkentő intézkedésekkel a katonai ügyészség munkája alaposan lecsökkent. Namost. Hogy "szegény" ügyész uraknak, hölgyeknek ne kelljen újragondolniuk életük útirányát, kitalálták (liberális oldalról), hogy minden gyanús esetet elkövetett cselekedetként kell kezelni, az ártatlanság vélelmét abszolúte eltörölték a hivatásosok esetében! Tehát ugyanazon jogállamban (???) a "polgári" bűnelkövető addig ártatlan, míg a bíró azt nem mondja, hogy bűnös, viszont a hivatásos szolgálatot teljesítő személy, mindaddig bűnös, amíg azt nem mondja az ügyész, hogy "nem bizonyítható, hogy elkövette"!

  Gyönyörű, nemde?

  Az már csak egy kis nyüansz (Hofi szövege - ő isteni volt!), hogy a vizsgálat idejére a szervet felfüggesztik a szolgálatából, ami hónapokig fél alapbér juttatásával jár. A vizsgálat végeztével azonban sehol egy "bocs, nem vagy bűnös", vagy valami, de még kontra eljárás sem indul rágalmazás címén, pedig jogszabályi előírás. Vajon miért?
  Mert azt nem a katonai ügyésznek kell vizsgálnia, a "szimpla" ügyészeknek pedig van elég dolguk.
  Összeesküvés-elmélet? Paranoia?
  Aha, csak éppen sehol máshol nem működik ez így, csupán itt, a tolvajok országában!”
 • 13. dodó 2009. december 09. 17:35
  „Hagyományőrzés cigány módra.”
 • 12. szandokán 2009. december 09. 16:07
  „Szerencséjük volt mert Amerikában csak arra gondolt volna ,hogy hol a balta már halott ember lenne.Szabadabb kezet a rendőröknek,és akkor rend lesz.”
 • 11. YoDa 2009. december 09. 16:00
  „Otaku!

  Most hogy jön ide a Gárda???

  Nem egy rendőrt ismerek, aki gárdista... Csak ki kellett lépniük, mert befenyítették őket, hogy lehet választani a Gárda és a biztos munkahely között. (és hát gazdasági válság van és otthon meg éhes a gyerek így a rend őre a biztos fizura voksolt)

  "Előbb a has, aztán a morál..."”
 • 10. flexsnake 2009. december 09. 15:54
  „Mondjuk ezt megszoktuk, na de már rendőrautót is akartak lopni benne meg ült a rendőr :D”
 • 9. Otaku 2009. december 09. 15:49
  „hős sündőreink csak akkor bátrak, ha fegyvertelen gárdistákat kell zaklatni.”
 • 8. N.P. 2009. december 09. 15:05
  „igazságkereső 2009.12.09. 13:58

  Igen, ezt kellene tenni. De ez a mai rendőrség erre teljesen alkalmatlan.
  A városközpontban benyomott tinik levernek egy amerikai házaspárt és a mi drága rendőreink őket igazoltatják, a kis <moderálva> pedig ott röhögnek 30 méterrel arrébb egy padon.”
 • 7. ja 2009. december 09. 14:58
  „A balta azért volt náluk,mert épp most értek haza a falopásból.A kabát meg azért került le mert melegük lett ahogy meglátták a rendőröket.”
 • 6. Zeppelin 2009. december 09. 14:56
  „Tőlünk távolabbra eső országban, ahol demokrácia van, mindkettő féreg virrasztására gyűlne a család...”
 • 5. Johnson 2009. december 09. 14:39
  „Komolyan,én már nem értem,ez valamiféle menőzés egyeseknél mostanság,hogy kapa,balta,kasza,vasvilla,hát ezekkel dolgozni kellene,mint régen a nagyapáink,meg apáink! Adjanak már nekik 10-10 évet és majd elmegy a kedvük a rendőrt megtámadni véglegesen!”
 • 4. Mike3 2009. december 09. 14:01
  „hmhm. favágócsíny”
 • 3. igazságkereső 2009. december 09. 13:58
  „Talán itt lenne az ideje annak,hogy a nekik való imát abba kellene hagyni és kellő határozottsággal megmutatni nekik a viselkedés egy-két alapszabályát!!”
 • 2. sujokbálint 2009. december 09. 13:49
  „Ez csak annak a szemében durva, aki burokban él és egyáltalán nem ismeri ezt a népcsoportot, valamint nincs tisztában a magyarországi helyzettel.”
 • 1. KolompárRómeó 2009. december 09. 13:09
  „Már megint a hozzá nem értés! Nem "durva", hanem egyszerűen csak kultúra. Éppen integrálódni vágytak egy kicsit és a rasszista rendőrök már meg is akadályozták őket benne. Hát így sosem fognak integrálódni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegetés ügyében indítottak eljárást

Vesztegetés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Szolnoki Nyomozó Ügyészség két… Tovább olvasom