Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Ebben a ciklusban nem lesz kormányzati negyed?

Nincs semmilyen aktuális, létező terv arra nézve, hogy kormányzati negyed szülessen - mondta a Népszabadságnak Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
A napilap hétfői számában megjelent cikk szerint Kovács Zoltán arra a felvetésére, hogy azt tervezik-e, hogy hosszabb távon, tehát még ebben a ciklusban legyen ilyen negyed, szintén nemmel válaszolt, hozzátéve: nem ilyen kérdésekkel foglalkoznak, a gazdasági növekedés, a versenyképesség a legsürgetőbb feladat.

A kommunikációs államtitkár arra reagált, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Gál András Levente a Heti Válasz cikkében a közjogi méltóságok elhelyezésével kapcsolatos hosszú távú elképzelésekről úgy nyilatkozott: az ezzel kapcsolatos kormányzati koncepció már döntés-előkészítési szakaszban van. A kormányzati intézményekkel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: a cél a hatékonyság, a kormány centralizálni kívánja a pesti Kossuth tér és a budai Fő utca köré a kormányzat működését, lehetőleg az állami tulajdonú ingatlanokban, csökkentve a drága bérlemények számát.

Gál András Levente úgy véli: több mint szimbolikus jelentése van annak, hogy a Miniszterelnökség ne a Parlamentben működjön, ezért több lehetőség számbavétele zajlik, hangsúlyosan a takarékosság szem előtt tartásával. Mindazonáltal a Heti Válaszban is azt mondta: a kérdés nem tartozik a legsürgetőbb közigazgatási feladatok közé az ország megörökölt gazdasági helyzetében - ismerteti a Népszabadság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok betegnek nincs pénze gyógyszerre

Egy, a Magyar Nemzet által ismertetett kutatás szerint minden második krónikus beteggel előfordul,… Tovább olvasom