Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Ébredések

Néhány éve – több millió honfitársammal egyetemben – bírom a korán kelés „privilégiumát”. Személyiségi jogaim utolsó morzsáihoz ragaszkodva azonban szeretem eldönteni, hogy az a korai időpont mikor legyen. A minap azonban kéretlen ébresztőt kaptam egy – hangjából ítélve – légkalapács által. Mint kiderült, a szomszéd lépcsőházban éppen az új fűtésrendszert szereltette be valamelyik öntudatára ébredő szomszédom. Öntudatára ébredt azért, mert megunta, hogy havonta a minimálbér felének megfelelő fűtésdíjat szedje be tőle az épp tíz éve aktuális szolgáltató. Mint kiderült, ha megkésve is, de az egész lépcsőház a lekötés mezejére lépett. Felébredtek és gyorsan elköltenek néhány száz-

ezret azért, mert megunták, hogy a hivatal még nem ébredt fel Csipkerózsika-álmából. Holott tíz éve tudják a szeptember végi dátumot, amikor lejár a szolgáltató szerződése. Máig nem történt érdemi előrelépés azért, hogy a lakótelep és a városközpont néhány száz lakásában tudjanak tervezni a következő fűtésszezonra a lakók. Persze ahogy az több fórumon elhangzott, lesz fűtés szeptembertől is. Hát persze, hogy lesz. A városházának – tudomásom szerint – kötelessége biztosítani a távfűtést. Nem is ez a kérdés, hanem az, hogy mennyiért és hogyan. Több jelentkező is akadna a szolgáltatásra, akik akár olcsóbban is tudnának fűteni. Nincs azonban pályázat és ha lenne is, az új cég már akkor sem tudna szeptemberig konkrét lépéseket tenni, tehát egyelőre minden marad a régiben.

Korábban többször írtuk, hogy nem kellene lekötni a távhőről, mert ezzel nehéz helyzetbe hozzák mind a következő szolgáltatót, mind a rendszeren maradókat. Felül kell vizsgálnunk azonban ezt az álláspontunkat, a hivatal gyakorlatának fényében. Ha azok, akiknek feladatuk lenne ezt megoldani, nem ébredtek fel, nem törhetünk pálcát azok felett, akik a pénztárcájuk védelmében ezt megtették.
Egyébként meg az egészről Hofi Géza egy mondata jut eszembe: „Akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek inge, az öltözködjön, mert már uncsi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hózivatar

A meteorológiai tavasz első napján változékony időjárás volt megyénkben. A délután folyamán erős… Tovább olvasom