Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

ÉDÁSZ: hibabejelentések hat megyéből

A Kisalföld választ kapott arra, hogy mi volt az oka, amiért hétfőn este hosszú perceken át csak a muzsika hangjait élvezhették, akik az ÉDÁSZ-hibabejelentő számát hívták.
Napközben, reggel fél 8-tól délután fél négyig ötvenen teljesítenek szolgálatot az ÉDÁSZ Rt. hibabejelentéseket is fogadó győri központjában. Soknak tűnhet, de a társaság hat megyéjéből érkező hívásokat – nem csak a hibabejelentéseket – fogadják és rögzítik.

Egyszerre százhúsz hívást tud fogadni a telefonközpont, amennyiben ennél több futna be, úgymond sorba állítják a hívásokat.
Délután fél négy után már csak tíz munkatárs tartja az előbbi módon a kapcsolatot a hat megye fogyasztóival, este nyolc óra után – ami még nem számítana későnek, különösen nem rendkívüli időben, amilyen volt a hétfő délutáni, éjszakai vihar –, a hibabejelentések automatikusan a pécsi központba irányítódnak.

Hétfőn délután az ÉDÁSZ Rt.-nél a hálózati területen huszonegy, az alállomásokon tizenkettő, összesen tehát harminchárom munkatárs dolgozott a Győr-Moson-Sopron megyéből bejelentett elektromos hibák elhárításán. Pk kaphattak volna még támogatást a műszaki készenléti szolgálatos kollégáktól, de hétfőn úgy ítélték meg, őket nem kell igénybe venni, harminchárman is elboldogulnak a feladatokkal. A harminchárom műszaki ember pedig nem szaladhatott egyszerre ugyanannyifelé, ugyanis legalább kettőjüknek kell kimenni egy bejelentéshez, de lehet olyan üzemzavar, ahol még több kollégának kell dolgoznia. Hétfőn egyébként huszonegy üzemzavart és nyolcvanöt rövid idejű áramkimaradást jelentettek be megyénkből a társaságnak. A középfeszültségű vezetéken előforduló hibák – miután több fogyasztót érinthet – orvoslását a kisfeszültségűek elé sorolják.

Kedden reggel azonban már az ÉDÁSZ Rt. üzemirányítási központja minden más munkát félretéve a kisfeszültségű hibák javítására küldte ki valamennyi „hadra fogható" munkatársát. A társaság központjában tegnap megerősítették, hogy a tűzoltóság, a mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem szerveihez megküldték azokat a telefonszámokat, amelyeken rendkívüli esetekben elérhetik a társaság üzemirányító központját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katedráról a színpadra?

A Nemzeti Színház drámapályázatán első helyezett nem volt, a második díjat Nényei Pálnak, a… Tovább olvasom