Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Eddig 120 képviselőjelöltet hallgatott meg Orbán

Mintegy 120 képviselőjelöltet hallgatott meg Orbán Viktor Fidesz-elnök az elmúlt hét végéig - mondta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője hétfőn az MTI érdeklődésére. Az egyéni jelöltek meghallgatása december elejéig is eltarthat a Fideszben.
A pártelnök "rendkívül szoros nemzetközi és belföldi programjai ennyit tettek lehetővé" - közölte Szijjártó Péter, utalva arra, hogy az ősz elején még november első felére tervezték az egyeztetések befejezését.

Hozzátette: az egyéni képviselőjelöltek meghallgatásával várhatóan november végén, december elején végez majd Orbán Viktor.

Szijjártó Péter október elején az MTI-nek adott interjújában elmondta, hogy Orbán Viktor más pártvezetők társaságában - Kövér László választmányi elnökkel, Kubatov Gábor pártigazgatóval, Varga Mihály alelnökkel, illetve az adott regionális igazgatóval - egyenként beszélget csaknem egy órát a potenciális jelöltekkel, akik az esetek nagy részében egyben választókerületi elnökök is.

A megbeszéléseken az elmúlt négy év teljesítményét értékelik, és a pártelnöki fundamentumok alapján áttekintik a Fidesz és a leendő kormány előtt álló feladatokat.

Szijjártó Péter arra a kérdésre, hogy a mostani frakcióból hányan nem indulnak a választáson, akkor kifejtette: a jelenlegi képviselőcsoport tagjainak több mint fele választókerületi elnök, akik nagy valószínűséggel újra indulni fognak. Ezzel összefüggésben megjegyezte, hogy lesznek viszont "újoncok" is.

A meghallgatásokról a tv2 Napló című műsorának október 11-én sugárzott riportjából lehetett képet kapni, a tévéstáb ugyanis Orbán Viktor felcsúti házában forgatott, amikor a pártelnök Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét látta vendégül a kamerák előtt. Orbán Viktor a műsorban kijelentette, ragaszkodik ahhoz, hogy levigyék kétszáz fő alá a parlament létszámát.

A jelöltállítás folyamatáról Orbán Viktor egy október közepi sajtótájékoztatóján - Molnár Oszkár fideszes képviselő, edelényi polgármester ügyével kapcsolatban - úgy fogalmazott: "sokan gondolják azt, hogy a Fideszben úgy lehet képviselőjelöltnek lenni, hogy eljönnek Felcsútra, és megállapodnak velem erről. Ebben van némi igazság, de sajnos ez nem a teljes igazság". A pártelnök hangsúlyozta: képviselőjelöltté úgy lehet válni, hogy a választókerületben élő fideszeseknek kell elsősorban támogatniuk a jelöltet. "Ahogy ez a támogatás megvan, akkor következem csak én" - tette hozzá akkor.

Jelenleg azt lehet biztosan tudni, hogy Somogy megye 2. számú választókerületében a Fidesz Gelencsér Attilát, a somogyi közgyűlés elnökét indítja. (Péntekig további öt somogyi választókerületben is lezárul a jelöltállítás.) Mellette Vantara Gyula békéscsabai polgármester személyével kapcsolatban értesült úgy az MTI, hogy a Fidesz békéscsabai csoportja, egyben a választókerületi szervezet, támogatja képviselőjelöltségét a következő országgyűlési választásokon.

A jelöltekről a végső döntést a Fidesz választási egyeztető bizottságának javaslata alapján a párt országos választmánya hozza majd meg, várhatóan december 14-én.

Olvasóink írták

 • 11. Rosmary53 2009. november 02. 18:11
  „6. hozzászólás klj_54 2009.11.02. 16:56

  Azokat keresi, akik majdan a fejére illesztik koronát!
  Dehogy keresi azokat, kedves klj, ki sem adja a saját kezéből...majd ő maga teszi a saját fejére. Még elvennék tőle...”
 • 10. csakhogy 2009. november 02. 17:31
  „Én most kezdtem a meghallgatást .........Úgy 500-at tervezek......................ha ráérek a sok munkámtól..............talán meglesz.......................ha nem akkor ......................úgy ráhagyom, hogy a DM írhasson rólam is....................................egy sort...............................legalább háromszor megismételve..................ahogy szokta.......................de majd látjuk...............vagy nem:))”
 • 9. comet 2009. november 02. 17:21
  „Orbán Viktor nem volt ellenfele az ország történetének talán legszégyenteljesebb vezetőjének, a beismerten szélhámos Gyurcsány Ferencnek, aki még bukása után is ellökte a vájutól, nem csak őt de az egész demokratikus hóbelebancot...
  Orbán Viktor egy ekkora nullaként, mint amekkorát Fletó faragott belőle, komolyan gondolja a miniszterelnökséget? Mert akinek ő csak a lába közt szaladgálhatott, kiabálva mint egy hülye gyerek, nemzetközi megmérettetésben csak bohócnak számított, és rendesen gallyra tette az országot.
  Meg kéne ezt gondolni egy nagy tányér kolbászos tojásrántotta mellett, két szundítás közt abban a felcsúti cottage-ban.”
 • 8. Sziszifusz 2009. november 02. 17:11
  „Egyre gyakrabban kell igazat adnom Aranka2-nek, bár lehet, hogy nem tudja, Orbán, Bajnai, Gyurcsány, Kuncze, Pethő, Semlyén, Dávid ugyanannak a gazdának dolgozik! Az egész választási hajcihő egy nagy humbug, mivel hamarosan életbelép a Lisszaboni szerződés által egyesített EU, a nemzeti Alkotányokat felülíró Alkotmánya! Orbán nagyívben tesz a magyar választópolgárok kívánalmaira!
  Ő a karrierjét az EU-ban látja, a magyar választók csak az EP képviselethez kellettek! Amíg Ukrajnában a Baxter International elindította a vérzéses vírusos tüdőgyulladás vírusát, amihez jók a H1N1-es védőoltással legyengített enberi szervezetek gazdatestnek, a magyar médiák ködösítenek, Orbán pedig "képviselőket válogat"! Gondolom ilyen kérdésekkel:
  1./ Ön magyarnak vallja magát? (Igen=-5 pont, Is-is=0, Nem=1, Magyarellenes=3 pont)
  2./ Híve ön a bankárkasztnak? (Igen=3 pont, Nem tudom=1, Nem=-2, Ellenük vagyok=-5 pont)
  3./ Sokallja a magyarok számát az országban? (Igen=3, Talán=0, Írtani kell=5, Kevés=-10)
  stb.
  Antall, Tom Lantos cionista jóbarátjaként elindította az országmegsemmisítő folyamatot, a Horn-Kuncze "páros" elkötelezettségükről biztosították Tel-Aviv-ot, Orbánt már kölök gólya korától Soros (Schwartz) György tanítványaként, és pénzeltjeként is elkötelezte magát (Soros élete fő művének tartja a gazdasági világválságot). GYF pereputtya, és Bajna a kormányával együtt, még a Bilderberg párti EU vezetést is megszégyenítve megy szemben az országgal!
  Mindenkinek szuverén joga, hogy saját maga, és embertársai ellen szavazzon, de nem fogják figyelembe venni, ha arra hivatkozik, hogy "félrevezették, becsapták, nem tudta, azt hitte"!”
 • 7. strangerr 2009. november 02. 16:56
  „"összes eddigi "népnyúzó"intézkedést"

  Hihihihihi:)) mond, hogy ez nem komoly?:)) ugye, nem?:)”
 • 6. klj_54 2009. november 02. 16:56
  „Azokat keresi, akik majdan a fejére illesztik koronát!”
 • 5. rozator 2009. november 02. 16:46
  „A seggny@lók a kiskirály elé járulnak!”
 • 4. igazságkereső 2009. november 02. 16:27
  „Lesz mit tennie Orbán Viktor elnök Úrnak! Vissza kell vonnia az összes eddigi "népnyúzó"intézkedést,melyet Gyurcsány Ferenc,illetve Bajnai Gordon hozott a nép ellenében.Ezért tart itt országunk,teljesen"legatyásodva"!Ezt kell helyrehozni,ezzel kell kezdeni a jövő évi választások megnyerése után!!”
 • 3. xcbcr 2009. november 02. 15:45
  „http://www.youtube.com/watch?v=g8NXx0XLISs”
 • 2. xcbcr 2009. november 02. 15:36
  „Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!”
 • 1. aranka2 2009. november 02. 15:21
  „Láttam a Lázár arcpirító megalázásáról készült videót. Nehéz idők jönnek, ha ez a <moderálva> OV. hatalomra kerül!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél órára elsötétül a TV2

Öt évvel ezelőtti műsorért kirótt képernyő-elsötétítést hajt végre kedd este a TV2 - áll a társaság… Tovább olvasom